Brand hoog in Jheronimustoren in Paleiskwartier

Printerversie
Gepubliceerd op: 19-01-2020 | Gewijzigd op: 22-01-2020
Bewoner van het op 65 meter hoogte uitgebrand appartement op de op één na [22ste] hoogste etage in de Jheronimustoren is dinsdag 21 januari 2020  weer uit het ziekenhuis ontslagen.  Hij had een verbrand oor en adrmhalingsproblemen door rook ingeademd.

Update van  bericht over brand in hoge Jheronimusflat
Het blijkt dat een over het hoofd geziene kaars de oorzaak is van de brand die zondagmorgen 19 janauri 2020 tegen 09.00 uur plaats vond, in het appartement in de op één na hoogste verdieping van de Jheronimustoren. Die brand vernielde het complete interieur van dat appartement  De bewoner moest even ter behandeling naar het ziekenhuis.

Bericht van zondagmorgen  19 januari 2020: Brand in appartememt op  een na hogste verdieping Jheronimusflat
Zondagmorgen 19 januari 2010 brak kort vóór 9 uur brand uit in de hoogste Bossche flat: de Jheronimustoren. De brand was ontstaan in een appartement op de 22ste [de op een na hoogste] verdieping. De brandweer kwam vertraagd aan omdat ze tussen de Armadaflats de weg niet kon vinden.  De vlammen sloegen bij aankomst van de brandweer al uit de flat en de rook was in de wijde omgeving te zien. Binnen een half uur had de brandweer de brand onder controle.
De oorzaak van de brand en de situatie van de enige bewoner, die naar het ziekenhuis werd vervoerd, zijn nog onbekend. 
Het interieur van de flat is grotendeels vernield en onbewoonbaar geworden. 
De bewoners van het er boven gelegen appartement zijn door de rookontwikkeling hun huis uit gevlucht. Maar de omliggende appartementen zijn wel beschadigd [door rookontwikkeling] maar niet onbewoonbaar geraakt. 
 
De Jheronumistoren in het Paleiskwartier waarvan op zondagmorgen
19 januari 2020 op de 22ste verdieping,
kort vóór 9 uur brand uitbrak.


foto © paul kriele, 5 maart 2014.
................................................................................
f