Gemeente komt met plan voor evenementenplein in Paleiskwartier

Printerversie
Gepubliceerd op: 03-10-2022 | Gewijzigd op: 03-10-2022
De gemeente legt de burgers ihb die van het Paleiskwartier,  Schetsontwerp Evenementenplein naast Palazzo voor.
In het Paleiskwartier zijn de afgelopen jaren verschillende kleine en middelgrote evenementen georganiseerd. Zoals het TREK Foodtruckfestival, de Urban Trail de Vestingloopen  Festival Boulevard en het wijkfeest. Dergelijke evenementen vormen een waardevolle toevoeging voor het cultuuraanbod in het Paleiskwartier.  Daarom wil zij van het Residentieplein een volwaardig evenementenplein maken.
Dit is een oproep aan omwonenden, onderwijsinstellingen, (horeca)ondernemers, evenementenorganisatoren en andere belanghebbenden op om daarover actief mee te denken
Maar hoe zorgt de gemeente voor een groen en bruisend plein, waar bewoners en bezoekers elkaar het hele jaar kunnen ontmoeten én dat geschikt is voor evenementen? We hebben alvast wat ideeën uitgewerkt. Wat vindt u van deze ideeën? Heeft u zelf nog goede ideeën of maakt u zich zorgen? We zijn daar heel benieuwd naar. U kunt uw mening geven tot en met 23 oktober 2022. 
Ga hier voor naar de site van de gemeente.

Bericht van 15 september 2022  Paleiskwartierbewoners ontsteld door komst evenementenplein
De naam is Residentieplein, maar het  heet evenementenplein. Het ligt links van de bomen . Achterin loopt de Onderwijsboulevard. De plein rechts achter de bomren wordt bebouwd met  Palazzo, een  appartementencomplex. , Palazzo geheten.
De toekomstige bewoners  weten nog van niks  Bij de omwonenden roept de bestemming van  100 evenementendagnen 20 zonder geluidsbeperking bezwaren op.

foto's © wim van den dungen, 8 september 2022.

Op het laatste onbebouwde stuk grond aan de Onderwijsboulevard komt het wooncomplex Palazzo. Maar….er naast blijft nog een strook grond onbebouwd. Daar heeft de gemeente de bestemming evenementen aan gegeven. Hier zouden per jaar - soms zelfs tot 2 uur ’s nachts [als de horeca ook zo lang mag open blijven..] -festivals en bijv. muziek feesten kunnen worden gehouden. Daarop aansluitend wil de gemeente een deel van de vijver onder de Jheronimustoren afdekken met een podium Op dat festivalplein zijn per jaar 100 grotere en kleinere evenementen gepland. Kortom een enorme invulling in een gebied waar het tot nu toe tamelijk rustig was. Maar procedureel is er nog wel een wijziging van het bestemmingsplan voor nodig. De omwonenden staan uit verontwaardiging op hun achterste benen. Hun eis is evenementen akkoord, maar dan tot maximaal 23.00 uur en maximaal 75 decibel geluid. Er is al een Klankboordgroep Evenementenplein opgericht. Wijkbelangen Paleiskwartier is een van de partijen die contact heeft met de gemeente om tot afspraken te komen. Maar in een zo druk bevolkt stuk van het Paleiskwartier, dit te plannen, is voor de direct omwonende (500 a 600 appartementen) een bittere pil. Het hele jaar deelnemer zijn aan evenementen is toch wel wat veel van het goede.

Terug naar boven