Paleiskwartier: 'De Croon' bereikt hoogste punt

Printerversie
Gepubliceerd op: 22-09-2011 | Gewijzigd op: 02-04-2012
Situatie 2 april 2012
De Croon.
foto © paul kriele, 2 april 2012.

Bericht 22 november 2012
Donderdagmiddag 22 september 2011 - werd met de directie van De Paleiskwartier bv, de gemeente, de bouwers en de kopers van een appartement het hoogste punt van 'De Croon' gevierd. Bij het SM's vond na de ceremonie een receptie plaats. 'De Croon', dat opvalt door zijn gebogen bouwconstructie, ligt in het - tot nu toe - meest zuidelijk deel van het Paleiskwartier. De flats zijn gesitueerd tussen de Bordeslaan en de Magistratenlaan. Architect is de Italiaan Adolfo Natalini.
Het bereiken van het hoogste punt heeft net een jaar geduurd. In september 2010 was de bouwkuil klaar en kon aannemer De Bonth van Hulten met de fundering voor de parkeerkelder beginnen.

-Boven: Zicht op 'De Croon' vanaf de Statenlaan.
-Rechts: 'De Croon' vanaf het SM's waar het feit van het hoogste punt werd gevierd.
Links: De bouwers rond de machinist van het complex aan de Bordeslaan. De bouw van 'De Croon' is in september 2010 aangevangen. 

foto's © paul kriele,  22 september 2011.
 
   

De flats, waarvan 60% is verkocht, worden voorjaar 2012 opgeleverd. Meer gegevens zie de site Paleiskwartier
Zie ook bericht Kopers ' De Croon' vrij van bouwrente' dd. 22 juni 2010
of het bericht: 'Subsidie bij koop nieuw huis en verkoop eigen huis' dd. 20 november 2009.

Na 'De Croon' volgt 'De  Living' 

Volgend jaa rwordt begonnen met de bouw van het volgend eproject dat aansluit op 'De Croon'.  Het is -onder de naam De Living- een complex met zuiver 
Appartementencomplex De Croon in het Paleiskwartier is nog niet klaar, of het nieuwe complex The Living ligt alweer op de tekentafel. The Living is gesitueerd naast 'De Croon' en bevat uitsluitend -80- studio's. Maar later kunnen deze studio's worden samen gevoegd, afhankelijk van de vraag op de markt.

Zie ook:
•Bijzondere start bouw De Croon
•Bouw De Croon in Paleiskwartier gestart
•Credo 'lokt' kopers voor project De Croon
•Paleiskwartier stapje verder met Kabinet
. "Het worden alleen studio's, want daar is een grote vraag naar. Ze zijn flexibel, zodat je over tien jaar studio's kunt samenvoegen", zei Roel van Bakel, ontwikkelaar bij BV Paleiskwartier, gisteren bij het bouwvakkersfeestje ter gelegenheid van het bereiken van het hoogste punt van De Croon.Terug naar boven