Toch voorkeursopties voor hotel en theater in Paleiskwartier

Printerversie
Gepubliceerd op: 17-03-2012 Uit berichten en rapporten blijkt dat in het Paleiskwartier zich mogelijk toch, zowel een hotel als een theater gaat vestigen.
Over het hotel werd deze week bericht. [ zie hieronder]

De optie voor een theater in het Paleiskwartier komt meer en meer in beeld al zijn de meningen hierover erg verdeeld. Maar er spelen enkele factoren die de beslissing naar een keuze voor het Paleiskwartier sterk  gaan bepalen:
de grond is meteen beschikbaar, het gebied is goed bereikbaar en er is al een parkeergarage aanwezig.

Anderen geven de voorkeur aan de binnenstad met al zijn voorzieningen, maar daar zijn de locaties [KPN /Zuidwal en GZG] niet direct beschikbaar en de kosten om die locaties vrij te maken zijn erg hoog.
De kop van 't Zand komt ook weer in beeld. Het is als een cultuurcluster gebied aangemerkt. Daar was De Heus/Koudijs spelbreker. Maar de veevoederfabriek gaat er eerder dan gepland- al eind 2013 - weg. Een andere lastige factor op 't Zand is de verdeelde eigendomsrechten die er spelen. 
De Parade is zondermeer afgewezen omdat dit terrein te klein is voor een eigentijds theater en omdat bij nieuwbouw de stad tijdelijk een passende schouwburg moet missen.

Deze constatering is een analyse uit een vertrouwelijke discussienota* van de gemeente, die op 18 april 2012 ter discussie komt en waarover het Brabants Dagblad vroegtijdig de beschikking kreeg.

*Discussienota: 'Configuratie en locatie nieuwbouw theater'.

Locaties voor hotel [r.] en theater [l.] 
[Zicht op het Paleiskwartier vanuit De School voor de Toekomst]
De zuidelijke kop van het Paleiskwartier ligt er nog als een kaalslag bij. Daar wordt al gebouwd aan de Jheronimustoren. Maar er zijn nog vele vierkante meters vrij.

 
Hierboven zicht op de locatie, die aansluit bij de rechter foto. Bij de vijver aan de Onderwijsboulevard heeft de gemeente haar voorkeur voor de bouw van een theater gevestigd. De voordelen zijn: Goede bereikbaarheid, er is al een parkeergarage aanwezig  en het terrein is meteen bschikbaar. 
Deze rechterfoto geeft zicht op het SM's aan de Magistratenlaan. Hitlon Hotel heeft op deze locatie, die langszij  het spoor is gelegen, zijn oog gevestigd voor een te bouwen hotel.

foto's © paul kriele, 17 maart 2012.

Bericht dd. 15 maart 2012 over  komst Hiltonhotel naar Paleiskwartier
Het Brabants Dagblad berichtte gisteren -14 maart 2012- al op haar site dat Hilton een hotel met 170 kamers in het Paleiskwartier wil vestigen. Hilton houdt de lippen stijf op elkaar, maar bij de gemeentelijke Welstandscommissie ligt het ontwerp al ter goedkeuring.

Rechts [met shed daken] het SM's waarnaast de brug Ponte Palazzo begint/eindigt.

Op deze kaalsag komt behalve de 70 m hoge Jheronimustoren, ook een Hiltonhotel.

foto © paul kriele, 15 maart 2012.

Mocht Hitton doorzetten dan gaan de plannen van de bv Paleiskwartier voor een biscoop annex hotel niet door.
Voor artikel over Jheronimustoren  dd. 13 november 2011 klik op toren.

Nieuwbouw van Ricoh  op de zuidkop van het Paleiskwartier.

foto © paul kriele, 5 maart 2012.


Terug naar boven