Feestelijke oplevering 1000ste appartement Markiezenhof [Paleiskwartie

Printerversie
Gepubliceerd op: 03-04-2008 | Gewijzigd op: 22-01-2013
In aanwezigheid van vertegenwoordigers van de gemeente, de BV Ontwikkelingsmaatschappij Paleiskwartier, architecten, makelaars, projectontwikkelaars en communicatiedeskundigen - en na enkele toespraken- werd donderdagnamiddag aan het echtpaar Hoetink- Creuser symbolisch de sleutel overhandigd van de 1000ste woning: een appartement in Markiezenhof, dat net is opgeleverd.


Rechts boven: De overhandiging van de 1000ste sleutel van een appartement in Markiezenhof door wethouder Rodney Weterings.
-Rechts: Het paar Hidde Hoetink en Arlette Creusen, beiden studerend aan de Has. De een, Arlette, afgestudeerd milieutechniek en de ander, Hidde, nog bezig met studie dierhouderij
.

-Boven: Na afloop van het officiële gedeelte vond er een proost plaats met o.a. vlnr Rob van de Veer van Ontwikkelingsmaatschappij Paleiskwartier, Arlette Creusen, Hidde Hoetink, wethouder Rodney Weterings en Peer Verkuylen interim directeur van de Kleine Meijerij.
foto 's © paul kriele, 3 april 2008.
De 1000ste sleutel en de zaal in het SM's waardecremonepklaatsovnd.  Hierboven de ceremonie vond plaats in Restaurant.nl. Zoals aan de decoraties was te zien ging het om een sleuteloverdracht.


Wethouder Rodney Weterings doorliep even aan de hand van wat dia's de geschiedenis van de Wolfsdonken, zoals voorheen het industriegebied met sportvelden heette.
Een revitalisering nodigde stedenbouwkundigen uit tot het ontwerpen van een geheel nieuwe wijk. Uit de druk van Justitie voor een locatie bij het station- bij eenzelfde druk van de gemeente om met het Openbaar Ministerie voor Den Bosch te doen behouden, ontstond het Paleiskwartier. Dat is genoemd naar de status, maar dus afgeleid van het Paleis van Justitie.
Wethouder Weterings gaf in zijn toespraak, aan de hand van een anekdote, aan, dat Boschveld niet door minister Guusje van der Host bij de prachtwijken werd geschaard, want het Paleiskwartier heeft dezelfde postcode en daardoor was er 'gemiddeld niets aan de hand,' aldus Weterings.
In het Paleiskwartier werken 6000 mensen, wonen 1800 mensen en komen 20.000 scholieren. Weterings: We gaan naar 2300 woningen en straks 4000 bewoners.

De ceremonie vond plaats in Restaurant.nl. Zoals aan de decoraties was te zien ging het om een sleuteloverdracht.
Het appartement van het echtpaar wordt verhuurd door de Woningstichting De Kleine Meijerij.

Na de overdracht en na afloop van het officiële gedeelte  vond er een proost plaats met vlnr Rob van de Veer van Ontwikkelingsmaatschappij Paleiskwartier, Arlette Creusen, Hidde Hoetink, wethouder Rodney Weterings en Peer Verkuylen interim directeur van De Kleine Meijerij die met 160 woningen in het gebied ook aanwezig is met, met name, goedkopere en middenklasse koop-en huurwoningen. 20 % van het woningbestand zit in de betaalbare klasse, aldus Verkuylen.De aanwezigheid van die sector onderstreepte ook nog eens Rob van de Veer, die al 10 jaar betrokken is bij het Paleiskwartier.
Terug naar boven