Hotel - Bioscoop in Zuidhoek Paleiskwartier/ Start bouw de Markies

Printerversie
Gepubliceerd op: 20-02-2008 | Gewijzigd op: 22-01-2013
-
Invulling zuidhoek Paleiskwartier aan snee
Op de laatste kaalslag van de Wolfsdonken, zoals voorheen het zuidelijke punt van het huidige Paleiskwartier heettte, is tamelijk wat hoogbouw gepland. Behalve de eerder gepresenteerde bioscoop, kantoren en hotel, komen er 50-75 meter hoge flats.
Beeldbepalend wordt een 90 meter hoge Landmarkgebouw, dat gelegen is aan de Onderwijsbouelvard, tegenover de HAS/AVANS. Behalve dit soort kolossale bouw voorzien de plannen ook in ‘kleinschalige commerciële functies als detailhandel, horeca en recreatieve functies, die gepland zijn in de plint van de gebouwen’. Centraal in - wat ooit Belvedère werd genoemd- ligt de Hofvijver waarom heen woonflats en ook nog tebepalen publieksfuncties zijn bedacht.


Links: een impressie van de straat tussen de Mustsee bioscoop [entree komt aan de Magistratenlaan, maar de bouw grenst aan de Onderwijsboulevard.
Rechts: de sheddaken van -voorheen- Interpharm en tegenwoordig van het SM"s, die bewaard blijven. Op de achtergrond -als schetsen -de nieuwe flats van 40 en 50 meter hoog. 
© arts impressions van credo integrale planontwikkeling.
------------------------------------------------
De omstreden Ponte Palazzo, die als een noodzakelijke verbinding tussen de binnenstad-zuid en het Paleiskwartier wordt gezien, is weer in beeld. Over deze plannen volgt binnenkort een inspraakronde [vanaf 3 maart 2008].
Ponte Palazzo, zo maar een naam. Eerder [bij de begrotingsbehandeling] werd al Ponto Pauli gesuggereerd, maar eeen definitieve naam komt nog. De gemeente laat een ontwerp maken voor twee varianten: eentje die tot aan de Koninsgweg loopt en een andere die tot aan de Dommel reikt. De brug, voor voetgangers en fietsers, gaat een belangrijke schakel vormen voor het Paleiskwartier met de binnenstad en andersom. Uieraard horen daar ook de scholen bij. Wanneer eenmaal het Jeroen Boschziekenhuis en de nieuwe stadswijk in Willemspoort is gerealiseerd reikt die bestemming nog verder.

Plannen voor een  hotel annex bioscoop 18 januari 2008.
Vanmorgen vrijdag 18 janari 2008 zijn in het Bestuurscentrum door partijen -Eden Group, Wolff Cinema en de bv Paleiskwartier - de plannen gepresenteerd voor een Eden hotel, een deels onder de grond gelegen 'Mustsee'- bioscoop met 7 zalen/1200 plaatsen, kantoren en 150 appartementen [boven de bioscoop] in het Paleiskwartier. Het nieuwe complex is gesitueerd op de plek van het huidige Stedelijk Museum SM's. Van dat SM's blijftr het deel met de 12 sheddaken staan.
De partijen die het project Markies gaan realiseren.
Vlnr. Philip Wolff [Wolff Cinema], Sjoerd Dijkstra en Leon Dijkstra van de Eden -group en Nick de Boer van de bv Paleiskwartier.
foto © paul kriele, 18 januari 2008.
Een plattegrond van het gebied rond het huidige SM's, waar hotel [Eden-hotel], kantoren, Wolff bioscoop en flats zijn gepland. Kosten 75 miljoen uitvoering vanaf 2009. Realisatie in 2011.

De Markies kost circa 75 miljoen en biedt aan 30 fte [bioscoop] en 60 [hotel] personen werk. Realisatie wordt in 2009-2011 verwacht. Dit nieuwe deel zal via de Ponten Palazzo, waarvan wethouder Pauli de concrete uitvoering de komende maand bekend maakt, met het Vughtereinde worden verbonden.. Pauli over die lang verwachte brug :'Dit is geen prestige object, maar een noodzakelijke ontsluiting van het Paleiskwartier dat alom om zijn positief imago en als vernieuwend stadsdeel geprezen wordt.
Hotel en bioscoop in Paleiskwartier den bosch, 15 januari 2008.
Vrijdagmorgen 18 januari 2008 ondertekenen de bij het Paleiskwartier betrokken partijen een overeenkomst waarin is vastgelegd de bouw van een 4-sterren hotel en aangrenzend een mega- bioscoop. De initiatiefnemers zijn de Eden Hotel Group, die al hotels, zoals Americain en Holiday Inn in Eindhoven heeft, en de Wolff Cinemagroep, exploitant van bioscopen met meerdere zalen. Hotel en bioscoop komen te liggen op de plek van het huidige SM’s waarvan de huur per julei 2009 is opgezegd. Gemeente, BV Ontwikkelingsmaatschappij Paleiskwartier en de initiatiefnemers ondertekenen vrijdag in het Bestuurscentrum een samenwerkingsovereenkomst waarbij tevens de plannen worden gepresenteerd. De bouw wordt pas eind 2009/ begin 2010 verwacht.
© paul kriele, www.bastion-oranje.nl/Paleiskwartier.htm
---------------------------------------


Terug naar boven