En na laatste brugsegment Paleisbrug aangevoerd

Printerversie
Gepubliceerd op: 17-12-2013 | Gewijzigd op: 07-01-2014
Berichtt  7 januari 2014:  Aanvoer brugsegmenten voor overspanning nabij Magistratenlaan
Werkplaats van Pro Rail aan d eMayweg, waar Van den Besselaar de brugdelen verder afwerkt, alvorens ze in april geplaatst worden.

Op de foto is links, op det betonnen voet het brugdeel, zichtbaar dat alle rails overbrugt.
Rechts ligt het maandag 6 januari 2014 aangekomen brugdeet, dat het emplacement nabij de Magistratenlaan gaat overbruggen.  
foto's © paul kriele, 7 januari 2014.


Bericht 17 december 2013:  aanvoer brugsegment voor overspanning bij Essent.
Gisterenavond 16 december 2013, rond 22.00 uur is het tweede brugsegment  van de nieuwe Paleisbrug door kraanbedrijf Van Riel vanaf de werkplaats van het Udenhoutse Constructiebedrijf Van den Besselaar aangevoerd. Het ligt op de werkplaats naast het stationsemplacement aan de Mayweg geparkeerd voor bewerking alvorens het in het komend voorjaar geplaatst wordt . Dit deel gaat de overspanning maken tussen het spooremplacement, waar al een brug over heen ligt, en de op-eindstap bij Essent aan de Koningsweg. Ook is het nog in afwachting van het laatste -dubbel- segement dat de overspanning doet over de Magistratenlaan naar het eindpunt aan de Onderwijsboulevard, naast het voormalige SM's.

Het brugsegement ligt op de werkplaats aan de Mayweg om aldaar bewerkt te worden. Het moet aansluiten op de reeds geplaatse overkapping over het spoor.

foto's © paul kriele, 17 december 2013.

Aanvoer laatste brugdelen
Op 6 janauri 2014 wordt het laatste  - derde - deelsegment aangevoerd dat aan de zijde Magistratenlaan komt te liggen. En in diezlefde maand het andere deel van dit dubbelsegment.
[foto rechtsonder] . Eind april worden -na bewerking in de tent aan de Mayweg - beide delen geplaatst.

-Links de op-eindstap van de nieuwe Paleisbrug aan de zijde Essent.
-Rechts: Het open deel aan de zijde Magistratenlaan, waarvoor het segment op 6 januari 2014 wordt aangevoerd. 
foto's © paul kriele, 17 december 2013.Terug naar boven