Winkeltje van Wijnand Persoons op Krullartstraat 7 is gestopt..

Printerversie
Gepubliceerd op: 12-02-2020 | Gewijzigd op: 12-02-2020
Wijnand Persoons  is onverwacht gestopt met zijn winkeltje Paerson.nl met cadeau's, curiosa, design [interieurspulletjes]. Die zaak op Krullartstraat 7 nam hij in 2015 van zijn ouders over. [zie hieronder].  Plots staat het zaakje leeg.
Na vijf jaar houdt Wijnand het voor gezien. 'Financiën speelde geen rol,' aldus een naburige winkeler. 'De 36-jarige Wijnand wil gewoon iets anders gaan doen'. Frappant  is wel, dat de zakenman die het winkeltje voort zet in dezelfde branche verder gaat....

Bericht van 15 april 2015 Voortzetting winkeltje van ouders Joep en Toosje van  Wijnand Persoons
Wijnand Persoons zet winkeltje van Persoons Decoration op Krullartstraat 7 voort. De 31-jarige zoon van het echtpaar Joep en Toosje Persoons heeft  vorige week zaterdag 11 april 2015 aldaar PAERSON.NL geopend, beter gezegd heropend, want het is een voortzetting van het winkeltje Woondecoration van zijn ouders. Maar Wijnand heef er zijn eigen stijl en inbreng aan gegeven en ook het assortiment veranderd. Zelf nam hij ook de inrichting ter hand.
Het is een zaakje geworden waarin de Skandinavische leefstijl en design aanwezig zijn. Maar naast de uit Skandinavië geïmporteerde spullen is er ook een klein aandeel 'vintage',  zoals de oude radio's die hij mbv Bluetooth aangepast heeft aan deze tijd. Je kunt er op met je telefoontje naar eigen muziek luisteren. Dat komt voort uit zijn hobby.
 
Het winkeltje op Krullartstraat 7 heeft een metamorfose ondergaan dankzij een nieuwe generatie Persoons..

foto © paul kriele, 15 april 2015.
Het pandje heeft een  eigen historie.  Ten eerste zie je aan het interieur dat er een schouw in zat en een trap naar de eerste verdieping. Daaraan is meer dan 50 jaar geleden de naam 't Trapje van het snoepwinkeltje dat er zat, ontleend.

Misschien heeft Wijnand ook nog een marketinggevoel en schaaft hij nog wat bij aan de reputatie van de zaak en stelt hij zich wat royaler op dan zijn ouders.