Hennie Adriaans [78 jaar] [voorheen Ma Oetel] begint zoveelste kroeg

Printerversie
Gepubliceerd op: 24-02-2022 Hennie Adriaans [78 jaar] begint zoveelste kroeg
.........................
Hennie Adriaans [hier vóór haar toekomstige nieuwe zaak op Pensmarkt 5], begint haar zoveelste kroeg.. foto © paul kriele, 24 februari 2022.

Hennie Adriaans [*Uden, 6-5-1943] neemt het café op Pensmarkt 5 over. Dat café -De Bloulevard-  was voorheen van Marcel van Zwam en zijn compagnon Emiel Linssen. De uitbaters stopten er mee omdat zij de hoge huur niet konden opbrengen.
Daarvoor stond de horecazaak bekend als Viny’s. Daarna -met Marco Kroon getrouwd op 11-12-2013 met de uitbaatster Mirjam van den Hoven]- veranderde het in ‘In ’t Verguld Harnas’, een naam die duidt op weerbaarheid, aldus toentertijd Marco Kroon.

Maar Hennie Adriaans staat op dat adres niet zelf als horecabaas te boek. Dat komt vanwege de Bibob-wet*. Zij laat dat over aan dochter Noor die boven de zaak gaat wonen. Dochter Vivianne blijft apart van dit tweetal […] de zaken Gompie en De Saeck op Torenstraat 12-14 voortzetten. Dat zijn gehuurde panden toebehorend aan Johnny Manders.

Adriaans heeft geen onbesproken gedrag. Op tal van haar vorige zaken rust wel een vlekje vanwege bijv. een aangekondigde veiling van inboedel als gevolg van achterstallige betalingen [huur of hypotheek]. Maar wanneer dreigde dat de deurwaarder beslag zou komen leggen, werd meestal diezelfde dag de veiling van de inboedel ingetrokken. Mogelijk doordat er een geldschieter of ander financiële bron kwam opdagen.
illegale verbouwing
Of een andere keer - in 2012 - toen het ging over een boete vanwege een illegale doorbraak die ze tussen Gompie en De Saeck had gemaakt. Dat leverde haar so wie so een boete op van € 50.000, maar ook een verwijt dat ze 'halsstarrig' was omdat zij naliet die doorbraak weer ongedaan te maken.
In die serie van panden komen langs de Oetel [Verwersstraat 87], Gompie en De Saeck [Torenstraat 12-14] , La Mère [Torenstraat 11-13], De Dry Hamerckens [Hinthamerstraat 57] en panden op Parklaan 21c, Koningsweg 88 en Rietveldenkade 32. Het gaat om affaires die speelden in de jaren 2010-2016.

Pensmarkt 5 zal niet het enige café zijn dat  met carnaval of kort erna verbouwt. Dus de opening van Adiraans' nieuwe zaak zal wel in maart vallen.

*Bibob: Volgens de wet Beoordeling Integriteitsbeoordeling Openbaar Bestuur wordt een ondernemer beoordeeld op integriteit en betrouwbaarheid.


 

Terug naar boven