Hennie Adriaans: € 50.000 boete voor illegaal gat in café De Saeck

Printerversie
Gepubliceerd op: 03-05-2012 | Gewijzigd op: 22-05-2012
Een gat in de muur van een café leidt tot een boete van € 50.000 voor de eigenaresse Hennie Forger-Adriaans, tegenwoordig weer Hennie Adriaans.
Het gat was 'wel handig' en zat toch in een 'eigen '[gehuurd van Manders] pand, maar de buren hadden er over geklaagd en dat bracht de gemeente op de stoep. De ambtenaar gaf opdracht het gaf te dichten. Adriaans maakte er een doorgeefluik van. Maar toen waren voor de gemeente de rapen gaar. 'Mevrouw' werd een boete opgelegd omdat ze niet aan het verzoek 'een illegaal bouwsel weg te halen', had voldaan.
Adriaans' advocaat vindt een bedrag van € 50.000  buiten alle proporties, maar voor de gemeente was de maat vol door  de halstarrige houding van 'Ma Oetel', een naam die dateert uit haar tijd als uitbaatster van Café De Oetel [Verwersstraat], voor wier klanten ze als moeder optrad.

Hennie Forger-Adriaans, weer terug als Hennie Adriaans, eigenaresse van de zaken 'La Mère, Gompie en De Saeck in de Torenstraat. Drie horecazaken La Mère [achtergrond], Gompie en De Saeck [vooraan] in de Torenstraat van Hennie Adriaans.

foto's © paul kriele, 8 juli 2009 en 16 februari 2011.

Discriminatie en hennepkwekerij
Henny Adriaans werd in 2010 ook al veroordeeld tot een werkstraf van 60 uur vanwege discriminatie in haar zaak in de Torenstraat. Zie artikel  Werkstraf voor 'Ma Oetel' dd. 16 februari 2010.
Ook trof de politie, nadat  Adriaans al een jaar de zaak in de Verwersstraat had verlaten, maar nog wel verhuurde, aldaar een hennepkwekerij aan. Hoewel Adiraans beweerde van niets te weten, liet Rombouts de benedenverdieping op slot doen. Adriaans had op de etages jaren met haar ex-man Leon Froger gewoond. Het pand is nog van haar...