Den Oetel weg, Ma Oetel terug in Verwersstraat

Printerversie
Gepubliceerd op: 06-03-2014 | Gewijzigd op: 06-03-2014
Na wat omzwervingen is de 71-jarige ma Oetel [Hennie Adriaans] terug in de Verwersstraat.
Dat is haar eigen pand dat ze ook bewoonde toen ze met haar ex Leon Forger het jongerencafé Den Oetel leidde. Maar Den Oetel stopte onder dwang in 2008*.

*Bericht ‘Den Oetel weg uit Verwersstraat/ Verkoop Onasis’ dd. 22 december 2007.
‘Ma Oetel’ vertrekt definitief uit de Verwersstraat, maar -zoals voorheen - hangt er nog een waas over dat vertrek.
Pand met de rode deuren:
Verwersstraat 87, een pand dat al in de jaren 80 een horecazaak [toen Vat 69] was en vanaf 1991 Taveerne De Oetel, later Den Oetel
.

foto © paul kriele, 6 maart 2014.


Intussen heeft Hennie Adriaans ingewoond bij haar dochter Vivian in de Hinthamerstraat, boven Gompie, de zaak die nu de naam Den Oetel heeft gekregen. Die tijdelijke inwoning gebeurde toen zij vanwege een huurschuld door Bavaria La Mère op Torenstraat 13-15 was uitgezet.

Hennie Adriaans [*Uden,1942] heeft een bewogen en afwisselend leven achter de rug. Zakelijk leidde ze nogal wat horecazaken en privé kwam er twee jaar geleden een einde aan het huwelijk met Leon Forger, met wie ze bijna 25 jaar heeft samengewoond en met wie ze de zaken heeft gedeeld. Nou ja gedeeld…
Maar ze overkwam ook rechtszaken door onjuist beleid en zelfs twee veilingen van een privé pand op Parklaan 21c [6-11-2013] en van al haar zakelijke bezittingen [28 maart 2013]. Bavaria stopte in juni 2013 het kontrakt met haar door schulden. Zelf zei ze: ‘Ik ben niet failliet, maar ik trek het niet langer’.

Ook moest er door overlast een einde komen aan Den Oetel op Verwersstraat 87, dat ze ’inruilde’ voor Torenstraat 13-15, waar ze met carnaval 2009 La Mère begon. Zelf betrok ze daar een appartementje, maar kreeg er onmin met de VVE door achterstallige betalingen.

Het eigen pand in de Verwersstraat 87 heeft - na het vertrek van Den Oetel- lange tijd te huur gestaan, maar doordat er niemand toehapte heeft ze zelf de bovenwoning opnieuw betrokken. Voordat ze er haar huwelijkse jaren daar doorbracht, werd het ook geregeld verhuurd, onder meer aan haar beide dochters, resp. Noor en Vivian.
Nu ze zich wat meer uit het zaken leven terug trekt, is dat haar nieuwe domicilie geworden.

Het interieur van Den Oetel laat roem en reputatie ver achter zich. Het ligt er verwaarloosd en rommelig bij.
foto's © paul kriele,  25 juli 2013. Het interieur van Den Oetel op Verwersstraat 87, waarvan de reputatie is vervlogen.. ..
Terug naar boven