Culinaire Aspergedag 2012 krijgt - breder opgezet - vervolg

Printerversie
Gepubliceerd op: 08-05-2012 | Gewijzigd op: 08-05-2012
Ondanks het koude weer was de 3e Bossche Culinaire Aspergedag in de binnenstad op zondag 6 mei 2012 weer een succes. Het evenement in de Putstraat en omgeving had een walking dinner [à  € 5 per gerechtje] en werd druk bezocht. De 22 deelnemende restaurateurs toonden zich erg tevreden met het succes.
De idee voor dit evenement slaat zo aan dat het Brabants Asperge Genootschap met de restaurant Alliantie ’s-Hertogenbosch en de ondernemers van de Putstraat e.o. de aspergedag volgend jaar uitbreiden naar de hele binnenstad. Den Bosch heeft dan als eerst een breed opgezet culinair asperge-evenement.

Het winnende gerecht was een combinatie van onder meer asperges, zalm, maïsomelette en avocado. Jes van Rixtel, de president van het Brabants Asperge Genootschap, reikt aan Gilbert Schlundt Bodien van Sushi Lounge het certificaat behorend bij de 1e prijs uit.

Er zijn door de 22 deelnemende restaurants in de Hinthamerstraat, Torenstraat, Kerkstraat en Korte Putstraat, honderden asperge proeverijtjes geserveerd.
Winnaar met origineel asperge gerechtje
Het Brabants Asperge Genootschap heeft uit al deze gerechten Sushi Lounge- vooraan in de Korte Putstraat - als winnaar gekozen. Eigenaar Gilbert Schlundt Bodien ontving voor zijn tongstrelend, mooi opgemaakt gerecht de eerste prijs. Dat gerechtje bestond uit Panko asperge, maki's met zalm, avocado en black tobiko en futomaki's van zalm, ham, maïsomelet, asperge en ikura.De tweede en derde prijs gingen respectievelijk naar ff Swanjee (Hinthamerstraat) en Zoetelief (Korte Putstraat).

De aspergeschil wedstrijd werd gewonnen door Serid Delija van Brasserij Breton (Korte Putstraat)