Monumentenavond met boekpresentatie 'De molens van Rosmalen'

Printerversie
Gepubliceerd op: 08-08-2018 | Gewijzigd op: 08-08-2018
 Op 4 september 2018 wordt in Perron 3 het boek 'De Molens van Rosmalen'gepresenteerd. Daartoe houdt oud-molenaar en medesamensteller van het boek René Vogels een inleiding*
Ook zal, na een welkom door de nieuwe directeur van  Erfgoed van de gemeente, dr. Dieke Wesselingh,  dr. Kees Somer, adviseur architectuurhistorie  bij het ministerie van Onderwijs,Cultuur en Wetenschap, meedoen aan de discussie  naar aanleiding van de voordracht door dr. Janneke Bierman architect-directeur van Bierman-Henket. 
Ook Ronald Glaudemans bouwhistoricus bij de afdeling Erfgoed en Wies van Leeuwen, cultuurhistoricus, maken deel uit van het panel dat onder leiding staat van stadschroniqueur  Eric Alink.

Deze Bossche Monumentenavond is een vervolg op de traditie van de jaarlijkse avond waar de voorzitter van de Stichting Monumentenzorg 's-Hertogenbosch, een 'State of the Monument' uitsprak. Henk van Beers geeft, als opvoger van voorzitter Jan van Heijningen, dit keer een terugblik op het gemeentelijk Monumentenbeleid en zijn visie voor de toekomst. Ook zal de nieuwe voorzitter de monumentenonderscheiding 2018 uitreiken.*Het boek 'De Molens van Rosmalen' wordt nader door René Vogels toegelicht onder het motto: 'Zeven eeuwen malen voor boeren, bakkers en burgers'.
Vogels is oud-voorzitter en bestuurslid van de Vereniging 'Vrienden van de molens van 's-Hertogenbosch' en was 30 jaar molenaar van de Rosmalense Standaardmolen en sinds 2010 stadsmolenaar..