Kinderen sporten met topsporters in Sportiom

Printerversie
Gepubliceerd op: 06-02-2015 | Gewijzigd op: 06-02-2015
250 kinderen maken op woensdagmiddag 11 februari kennis maken met diverse sporten beoefend door topsporters. Wielrenster Marianne Vos, hockeysters van HC Den Bosch Lidewij Welten en Ireen van den Assem, ijshockeylegende Leo van den Thillart en basketballers van SPM Shoeters verzorgen tijdens de sportieve middag speciale clinics voor minderbedeelde kinderen bij Sportiom.
"Vorig jaar maakte Marianne Vos al ruim 150 kinderen enthousiast voor sport. Dit jaar verbreden we de opzet met meer sporten zoals hockey en basketball en zijn er naast Marianne Vos nog meer topsporters die meedoen.
 
Het initiatief voor deze happening, dat gebeurt met steun van de Stichting Elayi, komt van de stichting Grote Prijs van Brabant, die jaarlijks in oktober een internationale veldrit houdt in ’s-Hertogenbosch.
Voor de sportmiddag zijn kinderen uit ’s-Hertogenbosch, Vught, Esch, Haaren, Helvoirt, Sint-Michielsgestel, Den Dungen, Berlicum, Vlijmen, Drunen, Heusden en Wijk en Aalburg uitgenodigd.

Opening
Om 14.15 uur opent Marianne Vos de middag met alle kinderen in de sporthal. Daarna gaan zij sportief aan de slag.
Rond 16.00 uur duikt het hele gezelschap, inclusief Marianne Vos, massaal het golfslagbad van AquaFun Sportiom in, als aftrap van het discozwemmen.