Banier WelkomThuis-stad op Stationsplein onthuld

Printerversie
Gepubliceerd op: 03-06-2012 | Gewijzigd op: 04-06-2012
Zondagmiddag 3 juni 2012 hebben tientallen Bossche sporters samen met de burgemeesters Louis Tobback van Leuven en Ton Rombouts van Den Bosch het 'Welkom Thuis- banier  '13 augustus' aan het stationsgebouw onthuld.
Maar de hockeykampioene van het Bossche eerste team, Minke Booy, die als spreekstalmeester en interviewster optrad, sprak op deze druilerige middag de [handje vol] omstanders moed in met : '.. een beetje nat en een beetje water daar gaat u echt niet dood van.. '.
Daaraan voorafgaand waren er enkele toespraken van gedeputeerde Brigitte van Haaften, van burgemeester Ton Rombouts en van het directielid van de NS Engelhardt  Robbe.
In de stad waren, als een warming-up naar de Olympische Spelen sportdemonstraties.

Op het stationsplein waren officials van de gemeente en sporters van met name Flik Flak present en actief om de onthulling van het banier  'Welkom Thuisstad' te ondersteunen.
Door het barre regenweer waren er maar een handjevol toeschouwers op de ceremonie afgekomen. 

foto's © paul kriele, 3 juni 2012. 
 

'Topsport laat zien dat heel Brabant in beweging komt sprak,'  Brigitte van Haaften, gedeputeerde voor onder meer Sport, 'en dat is de reden dat de provincie investeert in sport.'
Op de vraag aan burgemeester Rombouts: 'Waarom Den Bosch in sport investeert?' , antwoordde Rombouts dat een stad die investeert in sport, onderwijs en cultuur ook succesvol is in werkgelegenheid. Sport en werk bieden tegengif tegen werkloosheid, verveling en overlast. En door het kon takt met cultuur brengt de mensen tolerantie bij en respect.'
En wat de sport betreft gaf de burgemeester aan, dat de gemeente de verenigingen faciliteiten biedt.
Neem de Bossche hockeyclub, die kan door een subsidie van de provincie, na Amsterdam en Rotterdam,een gezond sportrestaurant gaan opzetten. Dat maakt dat de stad officieel ook hockey toernooien kan gaan organiseren.'
Op 13 augustus komt er op de fontein voor het  station een groot plateau te liggen waarop de sporters zullen worden gehuldigd.

foto's © paul kriele, 3 juni 2012 De rappers van Cypher Active [Oktay Mader en Gregory Emon] gaven een lekker rapnummer weg onderr het thema Welkom thuis.

Directeur van de NS, Engelhardt Robbe, legde de nadruk op het aspect: Sport verbindt ons allen.  'Excelleren in de sport is teruggaan op jezelf. Maar ook de NS wil excelleren,' zei Robbe, 'door steeds beter te zijn voor de klant.. . Daarin willen we excelleren. De NS is deze zomer de officiële vervoerder van de atleten en de fans die naar Londen afreizen. En op 13 augustus zal de NS de deelnemers aan het EK met een speciale Olympische trein thuis brengen.'

-Boven: De streetdancers van Flik Flak.
-Rechts: Het acrogym team van Flik Flak.

foto's © paul kriele, 3 juni 2012.

Naast de rappers van 'Cypher Avtive', een streetdanceteam en de trampoline springers Brea Lenders en Fernando, traden ook de acrogymmers van de C-en D-delegatie van Flik Flak en de kampioen schermer Bas Verwijlen [ tevens ambassadeur van de 'Welkom Thuisstad]  voor het voetlicht.

Op 13 augustus keren de EK- deelnemers terug in Nederland en worden in Den Bosch op het Stationsplein  verwelkomd.
foto's © paul kriele, 3 juni 2012,
Omdat het koord van het te onthullen doek te hoog zat werd de hulp ingeroepen van de Flik Flak acrogymmers.

Warming up voor Olympische spelen
Niet alleen op de Markt, zoals hieronder, maar ook op de Parade en andere plekken [Arena en Kerkplein] in de binnenstad waren op zondag -koopzondag 3 juni 2012 -   kleine arena's opgezet waar sporters onder de naam 'urban games', demo's gaven van hun prestaties. 
Zie ook www.s-port.nl /welkomthuisstad of gemeentebericht over de opzet van Welkom Thuis op Stationsplein


Een van de urban games op de Markt. foto's © paul kriele, 3 juni  2012.


Terug naar boven