Gesprek deputatie kampje Deutersestr. met OvJ en burg. Rombouts

Printerversie
Gepubliceerd op: 19-05-2014 | Gewijzigd op: 23-05-2014
Bericht van maandag 19 mei 2014 12.30 uur: Eerste indruk van gesprek door Pupke Brummer: '..best wel gunstig..'

Pupke Brummer reageert na het gesprek met burgemeester Rombouts en de officier van Justitie kort ivm met de verjaardag van zijn vrouw.
Brummer ziet het gesprek, dat hedenmorgen 19 mei 2014 in het stadhuis plaats vond met de hoofdofficier van Justitie Bart Nieuwenhuizen en burgemeester Ton Rombouts als '... best wel gunstig...'  Het kernpunt  is of de inval van 31 oktober 2013 wel juist is geweest en was dat buiten proportioneel wel zo geoorloofd was?
Als ik het zo bekijk, zegt Brummer, dan konden ze weinig tegen ons inbrengen. Maar vraag het aan Tom de Booij, die kent alles precies beter dan ik.'
Het bleek dat Tom de Booij vanuit het stadhuis rechtstreeks naar de rechtbank is gegaan om daar een verzoek in te dienen tot een meer spoedige afhandeling van de affaire van 31 oktober. ,die de kampbewoners aan de kaak hebben
gesteld. Dan kan deze zaak snel worden afgehandeld, zo liet Brummer nog weten.

De bewoners hebben, aldus een artikel van 30 april 2014, in  een rechtzitting die dag geëist dat hun spullen terug komen. Dat gaat van auto's, wapens, dure sieraden en antiek en kostbaar porcelein, maar ook contanten.
Volgens een hunner advocaten, Nilissen, zijn de eigendommen onrechtmachtig in beslag genomen. Nilissen, die vindt dat de kampbewoners door justitie beroofd zijn, noemde ook bankpassen en geld.

Verslag gesprek door gemeentewoordvoerder
Een woordvoerder van de gemeente voegt hier nog uitgebreid aan toe:
Partijen hebben vanmorgen goed naar elkaar geluisterd en ook elkaars argumenten aanhoord.
De hoofdofficier van Justitie Bart Nieuwehuizen stelde dat de zaak nog volop in voorbereiding is om tot een strafzaak jegens de bewoners te komen.
'Ook het terugkrijgen van de goederen, dat is aan de rechtbank,' aldus Nieuwenhuizen. Daar kan ik geen uitspraak over doen'.
Nieuwenhuizen gaf aan Brummer en De Booij nog eens door, dat het hun goed recht is, als ze menen onjuist te zijn bejegend, om een klachtenprocedure te starten.

Bericht van maandag 19 mei 2014 / 10.00 uur: Brummer en De Booij gaan stadhuis binnen voor gesprek  met OvJ en Burgemeester Rombouts.
Maandagmorgen 19 mei 2014 vond het gesprek plaats van Pupke Brummer en Tom de Booij, als afgevaardigden van het kampje aan de Deutersestraat, waar vorig jaar 31 oktober een grootscheepse inval gebeurde door Justitie, politie en de fiscus in aanwezigheid van militairen.
Pupke had kleinzoon Hannes meegenomen, die uitgerust was met een fototoestel.Stadhuis

vlnr Hannes en Pupke Brummer van het kampje in de Deutersestraat en rechts hun woordvoerder en medestrijder Tom de Booij.
 
foto © paul kriele, 19 mei 2014 / 9.45 uur


 
Zie ook artikel over inspraak voorafgaand aan commissie Brestuurzaken door bewoners Deutersestraat olv Tom de Booij dd. 17 april 2014:  InspraakartikelTerug naar boven