Advocaten gaan pleiten voor kampbewoners Deutersestraat

Printerversie
Gepubliceerd op: 13-01-2015 | Gewijzigd op: 13-01-2015
De advocaten Yanninck Quiten en Mark Nillesen gaan onderzoeken welke rol burgemeester Ton Rombouts en de hoofdofficier van Justitie Bart Nieuwenhuizen speelden bij de nogal brute inval in het woonwagenkampje aan de Deutersestraat op 31 oktober 2013. Dat meldt het Brabants Dagblad [13022015].
De twee vinden die inval onrechtmatig, wat ze trachten te bewijzen door de feiten die gebruikt zijn om die inval te rechtvaardigen tegen te spreken. Het betreft dan om het - mogelijk onrechtmatig verkregen - bezit van resp. een groot geldbedrag, goederen en wapens.Een afvaardiging van de bewoners tijdens hun inspreekronde in het Bestuurscentrum op 17 april 2014.
Daarbij werd door hen het buitenproportioneel
en geweldadig optreden van de politie bekritiseerd.

foto © paul kriele 17 apri 2014.

Bastion Oranje:
Rombouts' advies voor beroep aan bewoners Deutersestraat
'Maar die inval,' zo lichtte Rombouts eerder toe,* was van tevoren in overleg met Justitie [OM] goed voorbereid en niet zonder redenen'. Ook legde de burgemeester de verantwoordelijkheid neer bij het OM *.
Rombouts: 'Voor Veiligheid en Openbare Orde is de minister van Justitie Opstelten verantwoordelijk. Korpsbeheerder Opstelten stuurt de politie aan. En voor Veiligheid en criminaliteit is de officier van Justitie Nieuwenhuizen de aan te spreken persoon. Daar dienen de bewoners in beroep te gaan.'
 
Zie artikel Bastion Oranje  Bewonersverslag na Inval Deutersestraat  dd. 17 april 2014.