Boerderij 'Groot Deuteren' wordt Bed & Breakfast

Printerversie
Gepubliceerd op: 20-04-2015
Rechts bovenin 'Klein  Deuteren' van architect Antoon Becker en middenin in vierkantje 'Groot Deuteren'. Die boerderij ligt precies op de kruising van de Oude en de Nieuwe Vlijmenseweg en ook op de invalsstraat vanuit Cromvoirt [Deutersestraat].
Aan beide zijden bezit de familie Van den Heuvel grond dat aan de urbanisatie ten offer viel.
Rechtsonder het KW1-College en  verder naar links de polder de Gement.

De markant gelegen-historische boerderij  'Groot Deuteren' ondergaat binnenkort een verbouwing tot Bed & Breakfast. Het perceel, gelegen op de hoek Oude en Nieuwe Vlijmenseweg, dat vanaf 2011 voor € 700.000 te koop stond, bleek door de agrarische bestemming die er op rust, niet verkoopbaar.
Vanwege die onverkoopbaarheid vroegen uiteindelijk de nazaten van de Van den Heuvels [de vrijgezelle Jan was tot 1965 de laatste practiserende boer] een verruiming aan van het bestemmingsplan, wat hen vorig jaar door de gemeente werd gegund.

-Boven: 'Groot Deuteren' vanaf 2011 TE KOOP. 
Helaas is dat niet gelukt ivm de
agrarische bestemming die er op rustte.
-Links boven:
Beschermd historisch landschap met terpen langs de Hoeflaan.
-Links: Zicht op het complex vanaf de stad gezien.

foto's © paul kriele, 25 juli 2004 [l en l-boven] en  21 juni 2011[boven].

De gemeente heeft  nu ook de aanvraag voor een, deels verbouwing van het voorhuis en deels een restauratie van de  opstallen van de uit 1770 daterende boerderij, goedgekeurd. Nu kunnen Jan en zus Baps Hussen- Van den Heuvel
het woonhuis verbouwen tot een Bed & Breakfast-accommodatie.


Terug naar boven