Openbaar Ministerie trekt Hoger Beroep 'vonnissen Deutersestraat' in

Printerversie
Gepubliceerd op: 01-09-2017 Het Openbaar Ministerie trekt het aangekondigde Hoger Beroep [zie hieronder] in. De reden is dat het een vakantieperiode was waarin dat [op 26 juli 2017] werd aangekondigd. Maar dat deed een medewerker van het OM uit voorzorg tijdens de vakantie van de officier van justitie. Hij/zij wilde voorkomen dat de termijn om een beroep te kunnen instellen, intussen zou zijn overschreden.

Bericht van 15 auugustus 2017 Openbaar Ministerie gaat in hoger beroep tegen de vonnissen.
Het Openbaar Ministerie is het niet eens met drie vonnissen van 26 juli 2017 inzake witwassen Het gaat om de vonnissen tegen twee vrouwen van 47 en 26 jaar en een 26-jarige man. De 47-jarige bewoonster wordt verdacht van het witwasen van  ruim € 39.000  en de 26- jarige bewoonster van het witwassen van € 3.500 en de man  zou ook € 40.00 hebben wit gewassen.Het Om gaat nu in beroep. Dat melft het Brabants Dagblad.

Bericht van 27 juli 2017 afronding vonnissen inval Deutersestraat
Deze week [dinsdag 26 juli 2017] was de laatste zitting bij de Bossche rechtbank van een reeks vonnissen tegen enkele kampbewoners uit het kampje aan de Deutersestraat. Daar werd op 31 oktober 2013 door politie, justitie, de Belastingdienst, de Fiod en Defensie een inval gedaan. Dat machtsvertoon werd vervolgens met een pagina grootte advertentie in de Bossche Omroep [januari 2014] door de bewoners als 'agressief en discriminerend' werd ervaren. 'Het was allemaal zwaar overdreven'.

Op die vroege morgen gingen 23 volwassenen met de politie voor verhoor mee naar het bureau. Van hen werden er 16 voorlopig vastgezet. Jonge kinderen en babies werden tijdelijk bij familie ondergebracht tot ergernis van de  ouders.

In totaal zijn er uit die inval, onderzoekingen en verhoren 53 strafzaken voortgekomen.  29 keer kwam de Bossche rechtbank tot vrijspraak. In 21 zaken werd een verdachte veroordeeld en in drie gevallen werd Justitie  in haar aanklacht niet ontvankelijk verklaard.
 
  Bestuurscentrum

Juridisch adviseur van'de bewoners Tom de Booij en
 de broers Popke en Gerrit en Antje Brummer op 17 april 2014 tijdens hun spreekrecht in het Bestuurscentrum over de onheuse behandeling en agressieve inval.  

-Links onder:
Hannes Brummer en moeder Sjenieke Resmann.

 
foto's © paul kriele, 17 april 2014.
   

Jongstleden dinsdag 25 juli werd van twee bewoners [35  en 38 jaar] hun woning verbeurd verklaard doordat Justitie vindt dat ze zijn aangekocht met crimineel geld. In een van die twee huizen werd een washandje met 70 biljetten van € 50 aangetroffen. 'Crimineel geld,' zegt Justitie. Een 38-jarige bewoner kreeg 18 maanden cel doordat Justitie vindt dat hij een iets te royaal leven leidt. Zeven verdachten werden vrijgesproken en eentje krijgt een taakstraf van 120 uur.

Bronnen: Brabants Dagblad en Omroep Brabant 

Zie ook de artikelen
-'Klachten bewoners Deutersestraat niet herkend/ inval was correct' artikel dd. 4 november 2016. [Ook doorverwijzing naar andere artikelen en filmpje 

-artikel 'Lichtere straffen bewoners Deutersestraat' artikel dd. 25 januari 2017.

-Artikel 'Rapport Inval lijkt op excuus Justitie en politie' dd. 27 -8-2014

Terug naar boven