Deuteren: renovatie Oeterselaan bijna afgerond

Printerversie
Gepubliceerd op: 19-05-2009 | Gewijzigd op: 29-07-2009
bricht 29 juli 2009
Maandag 27 juli 2009 hebben de eerste 36 bewoners van 'Hart voor Deuteren' de sleutel in ontvangst kunnen neemen.
Het project van Brabant Wonen omvat 76 huurflats, een activiteitencentrum en 12 speciaal op gehandicapten afgestemden woningen van Cello.
Speciaal aan dit project is de warmt/koudeopslag van water, waardoor zomers koele lucht door de huizen stroomt en 's winters de huizen met de opslag van warme water worden 'verwarmed'. Dat scheelt aan de besparing van vc ketels en minder vebruik van aardgas.
 

bericht 29 mei 2009
Wooncorporatie Brabant Wonen heeft vanaf  januari 2009 een project nieuwbouw en renovatie in beheer op Deuteren. Het bijzondere is dat  er 16 leerlingen van de praktijkschool De Rijzert meelopen. Dat is voor niewbouw gewoon, maar voor een renovatieproject bijzonder, zegt uitvoerder Cuypers.
Het gaat om de renovatie van 12 blokken woningen aan de Oeterselaan. Daarvan is het eind in zicht. De woningen kregen allen een nieuw dak en houten kozijnen met dubbele ramen.
Sommige bewoners kozen ook voor een nieuwe keuken, wc en badkamer.  Het werk, dat in januari 2009 begon, werd uitgevoerd door hoofdaannemer Pennings en Zn.  In de Baksvelstraat, haaks op de Oeterselaan staat al een nieuwbouwflat  met 77 huurappartementen overeind.
 
Links: de twee blokken oude woningen aan de Oeterselaan nabij de Oude Vlijmeseweg,  die niet tot het renovatieproject behoren en worden gesloopt. Onder de borden met aankondiging Renovatie én nieuwbouw 1e fase van 77  huurappartementen en 12 wooneenheden voor Cello.
Links onder: een deel van de serie huurappartementen 
van architectenbureau  Becker b.v. .
aan de Oeterselaan/ hoek Baksvelstraat.

foto's © paul kriele, 19 mei 2009.

Uniek aan dit project was dat het ook een leerlingenbouwplaats bevat. 'at is normaal alleen bij nieuwbouwprojecten,' aldus uitvoerder Ad Cuypers van Bouwbedrijf H. Pennings uit Rosmalen. Hierdoor komen ze voor het eerst in een min of meer zakelijk/technisch kontakt met de bewoners. Dat betekent voor deze leerlingen een ontwikkeling in sociale vaardigheden. Daarbij worden ze begeleid door de leermeesters op dit bouwproject,' zegt de uitvoerder.

Godefridus en dochter Dorine van Son zijn erg tevreden. Ze hadden al een nieuwe keuken, maar als wens brachten zij een nieuwe badkamer en toilet in.
De bijna 71-jarige Fried van Son woont er al  jaren en zijn vier kinderen zijn er allen geboren. 'Ik weet niet beter als hier te wonen,' zegt  de 22-jarige dochter Dorine, die er ook geboren is. Van Fried zijn nog twee kinderen thuis en drie getrouwd en de deur uit.
 
Hierboven In deze woning was  Donny van Esch uit Vlijmen bezig met mestelen. Hij is de enig nog overgebleven leerling op dit project: Van Esch volgt  een opleiding metselen aan de praktijkschool De Rijzert.  
De 17-jarige Vlijmenaar, die beslist metselaar wil worden, heeft al ervaring op enkele bouwplaatsen, o.a. in Breda en gaat dinsdag 26 mei 2009 naar een volgend project in Drunen.
Behalve metselaars zijn er  ook timmerlieden, schilders dakbedekkers en installatietechnici.

Rechts: de steigers worden al weggehaald, maar hier een daar wordt nog hard  geklust.


foto's © paul kriele, 19 mei 2009.


Terug naar boven