Te koop: Boerderij 'Van den Heuvel' op Groot Deuteren

Printerversie
Gepubliceerd op: 19-06-2011 | Gewijzigd op: 16-05-2014
De markant gelegen boerderij van de familie Van den Heuvel op de hoek Oude- met de nieuwe Vlijmenseweg staat te koop. De boerderij van 1770, staat er nog in volle glorie bij met alle toebehoren, zoals de stallen, schuur, hooimijt en ooievaarsnest. Dat is trouwens ook nog de - agrarische - bestemming die op het perceel heerst. Boerderij en erf liggen in een natuur-beschermend gebied, met de herkenbare heuvels, zoals die in de Kruiskamp nog liggen en waar ook de naam Helftheuvel van is afgeleid.

Links: De markant gelegen boerderij 'Van de Heuvel' op Groot Deuteren die te koop staat.


foto © paul kriele,15 juli 2004 en 21 juni 2011 [r-boven].

De vraagprijs voor de opstal;len en 2500 m² bedraagt  € 700.000, maar er zal nog wel het  een en ander aan gedaan moeten worden sedert de broer Jan en diens zusters Van de Heuvel naar zelders zijn vertrokken of inmiddels zijn overleden. In het Brabants Dagblad laat de dochter van Jan zus Babs van Hussen weten dat de agrarische bestemming een probleem kan zijn bij de verkoop.

De boerderij ligt precies op de kruising van de Oude en de nieuwe Vlijmenseweg en ook op de invalsstraat vanuit Cromvoirt [Deutersestraat].Aan beide zijden bezte de familie Van den Heuvel grond dat aan de urbanisatie ten offer viel.
Rechtsonder het ziekenhuiscomplex en links de  polder de Gement.

 'Klein Deuteren', waarin architect Antoon Becker woont, ligt bovenin de rechterhoek. .
 

In de boerderij woonde tot aan zijn dood in 2007 Jan van den Heuvel [*1917], die we indertijd nog vroegen naar het ooievaarsnest achter op het erf. [zie 'Ge kunt me nog meer vertelle...'] . Diens voorouders hadden er dit complex gebouwd. Ze bezaten grond in een wijd gebied om hun huis tot in wat nu de Kruiskamp aan de Hoeflaan is, maar ook aan de overkant van  de Vlijmenseweg. 
Jans opa, Cornelis van den Heuvel, begon er eind 1800 een pleisterplaats. Jan zelf, die tot er tot 1965 boerde, is er zijn hele leven lang blijven wonen, maar altijd vrijgezel gebleven. Diens zusters zijn daar uit getrouwd.

zie ook de pagina over de historie en de ontwikkelingen mbt Deuteren dd. 25 september 2009

Terug naar boven