Publieke klacht in Bossche Omroep bewoners Deutersestraatkampje

Printerversie
Gepubliceerd op: 12-01-2014 | Gewijzigd op: 15-01-2014
Bewoners van het woonwagencentrum in de Deutersestraat hebben in een paginagrootte advertentie in De Bossche Omroep van zondag 12 januari 2014 al hun klachten op een rij gezet over de- hun inziens- verkeerde en onterechte 'overval' in hun kamp van 31 oktober 2013 door politie, Justitie, Defensie en andere instanties.
Het rijtje bevat onder meer: spaarpotten van kinderen geleegd, gehuurde auto's meegenomen, met pistolen op hen gericht alsof we moordenaars of terrroristen zijn, 11 wapens [met verkregen vergunning] meegenomen, wit geld in beslaggenomen, koelkasten leeggehaald , ID-bewijzen, bankpassen en rijbewijzen in beslag genomen en er is geplast op onze bedden [-goed]. Kinderen, die wakker zijn geschrokken hebben trauma's opgelopen, aldus de tekst van de bewoners, die vinden dat ze door politie en Justitie zijn vernederd.

   
 

Artikel Bastion Oranje  Massale inval politie, Defensie etc. in kampje Deutersestraat  van 31 oktober 2013.
Vanmorgen 31 oktober 2013 tegen 7 uur heeft de politie ondersteund door Defensie, douane en de FIOD een massale inval gedaan in het kleine woonwagenkamp aan de Deutersestraat. Niet te verwarren met het grote kamp aan de Vlijmenseweg.
De zgn. Handhavingsactie richt zich op [belasting - en sociale wetten] fraude, het witwassen van geld en door misdaad verkregen inkomsten en andere overtredingen.
Volgens een woordvoerder van de politie zijn er al enkele aanhoudingen verricht. Een politieheli hing aan het begin van de actie, die nog voortduurt, in de lucht.

Politiebericht over effect inval in kampje:
In totaal is er meer dan 350.000 euro aan contant geld aangetroffen. Daarnaast is er direct beslag gelegd op vele dure sieraden, horloges en diamanten. Voor het afvoeren van exclusief 16de/17de-eeuws porselein en diverse kunstwerken is speciaal vervoer geregeld, omdat de getransporteerde waarde voorzichtig getaxeerd is op circa 5 miljoen euro.

Vrijdagmiddag is er gestart met het afvoeren van 23 voertuigen en 4 grote caravans die op het terrein stonden. Ook is elektronica en dure koi-karpers en pony’s zorgvuldig afgevoerd van de locatie. Bovendien is beslag gelegd op grote hoeveelheden merkkleding waarvan het merendeel nog een prijskaartje bevatte.

Tot slot is beslag gelegd op bankpassen, eigendomsbewijzen, buitenlandse bankrekeningen en gegevensdragers.

Achteraf is ons ook uit informatie van Justitie gebleken dat: 'de algehele regie van de inval Deutserestraat in handen is geweest van de burgemeester van Den Bosch mr dr A.G.J.M. Rombouts en de algehele leiding van de Taskforce B* (defensie) van burgemeester van Tilburg P. Noordanus', 
 

Terug naar boven