Nieuwe Albert Heijn Vughterstraat jaagt bus de stoep op...

Printerversie
Gepubliceerd op: 05-06-2012 | Gewijzigd op: 07-06-2012
Breicht van 6 juni 2012  [09.00 uur] Inderhaast bushalte verplaatst / bus moet over trottoir
Woensdagmorgen 6 jun i 2012- rond 09.00 uur- werd nog hard gewerkt om de fietsenrekken te installeren en om de bushalte en een prullenbak, die in de weg stonden, te verplaatsen.
Albert Heijn Vughterstraat gaat om 12.00 uur open. Maar de bussen moeten nu al over het trottoir omdat de trucs, die er lossen - ook al zijn ze kleiner van formaat-  in de weg staan.
De bedrijfsleider vertelde ons dat er nog een extra smalle bus in de maak is met een smallere carrosserie .

. -Werklieden zijn rond 09.00 uur nog bezig aan het verplaatsen van bushalte en een prullenbak en het wegruimen van stenen en zand waar 20 fietsenrekken zijn geplaatst.
-Links: In de middag kwam er een kar door de straat ter promotie van de nieuwe vestiging.

foto's © paul kriele, 6 juni 2012

Bus moet over trottoir


Ook al is het een speciale vrachtwagen van De Zwaluw transport en logistiek [boven] die komt lossen, de bus moet wel de stoep op, zelfs voor een reguliere bestelwagen [r-boven]...

foto's © paul kriel, 6 juni 2012.

Bericht van  5 juni 2012 Albert Heijn Vughterstraat woensdag 6 juni 2012 open
De nieuwste Albert Heijn vestiging, tenminste in Den Bosch, en nog wel in de smalle Vughterstraat opent woensdag 6 juni 2012 - om 12 uur. Op dinsdagnamiddag werden nog goederen afgeleverd. Dat gebeurt met speciale vrachtwagens, die de helft korter en smaller zijn dan de grote herkenbare blauwe AH-trucks. Dat was een van de toezeggingen die AH deed, na bezwaren van verkeersstremming en te verwachte parkeerproblemen.
De gemeente was overigens de eerste die trachtte een AH in de Vughterstraat te voorkomen... Intussen is er wel een kleine fietsenststallingsfaciliteit van 20 rekken geplaatst en werd de bushalte voor Vughterstraat 44/46 [Albert Heijn] vijf meter in de richting van de St.Jorisstraat verschoven. Maar een gesuggereerde ingreep van een smaller trottoir [tbv een parkeerhaven] bleef uit... .
situatie van 5 juni 2012 [17.00 uur]
Op maandag 5 juni 2012, de dag vóór de opening, werden er nog volop goederen aangevoerd. De Vughterstraat raakte er niet door geblokkeerd.  Albert Heijn had beloofd speciale vrachtwagens, die korter en smaller zijn dan de herkenbare AH-trucks, voor de Bossche binnenstadsvestiging te gebruiken.
Het voor Appie Heijn herkenbare interieur op de plek waar eens een meubelzaak [Vennix] en later een radio & tv-zaak [It's] zat. foto's © paul kriele, 5 juni 2012.
 


Terug naar boven