Huwelijk Jan Hoskam met Andrea Bonvanie

Printerversie
Gepubliceerd op: 09-06-2012 | Gewijzigd op: 12-06-2012
Vanmorgen - zaterdag 9 juni 2012 - is in het stadhuis door de ambtenaar van de Burgerlijke Stand, burgemeester Ton Rombouts met enige vertraging .....het huwelijk voltrokken tussen de VVD-wethouder Jan Hoskam en de Almelose Andrea Bonvanie.

Aankomst met de Rolls Royce [*1975] van het bruidspaar Hoskam-Bonvanie dat door de CDA-wethouder Huib van Olden voor het bordes van het stadhuis werd afgezet. Andrea Bonvanie en Jan Hoskam stappen op 50-jarige leeftijd in het huwelijksbootje.

foto's © paul kriele, 9 juni 2012.

Jan Hoskam [*Den Bosch, 8 mei 1962] is de zoon van een orthopedisch schoenmaker in de Kruisstraat. Voor 50- jarige Bosschenaar Jan, geboren in de Peellandstraat, en de even oude Andrea Bonvanie [*Almelo, 7 juli 1962] is het hun eerste huwelijk.


Familie, vrienden en relaties op weg naar de oude raadzaal van het stadhuis, waar in de raadzaal door de ambtenaar van de burgerlijke stand, Ton Rombouts, die wat verlaat binnenkwam, het huwelijk tussen Andrea Bonvanie en Jan Hoskam werd voltrokken.

foto © paul kriele, 9 juni 2012.

De plechtigheden voltrokken zich in de voormalige raadzaal van het Stadhuis en aansluitend in de St. Jan. Het huwelijksfeest vond plaats in de sociëteit Amicitia/ De Zwarte Arend in de Peperstraat.
Het bruidspaar heeft elkaar via een datingsite leren kennen Niet het meest romantisch toppunt, aldus Rombouts in zijn speech in de oude raadzaal waar -naast uiteraard van beide zijden- veel familieleden, ook collega wethouders Huib van  Olden en Jeroen Weyers en CDA- en VVD-politici/ raadsleden aanwezig waren.


 
-Onder links: Andrea's ouders, Herman en Irma Bonvanie van Bogen.
-Onder rechts: Moeder Hoskam met burgemeester Ton Rombouts.
© paul kriele, 9 juni 2012.

Twee jaar geleden, op dezelfde dag  9 juni,  vond in Oosterhout - na volgens Rombouts veel mailverkeer en lange nachtelijk telefoontjes,hun eerste ontmoeting plaats. De 'vrome' Andrea gaf de 'brave' Jan een cd van Frank Sinatra 'Bewitched, bothered and bewildered'.
Rombouts:''Het zijn twee verschillende sterrenbeelden:  8 mei de stier en 7 juli de kreeft. De een intuïtief en de ander met veel kennis en honkvast. 'Jans sterrenbeeld vertelt, dat deze stier neigt om conservatieve patronen uit het verleden vast te  houden. De kreeft heeft een sterke moederbinding, is zorgzaam, attent en niet makkelijk te doorgronden, soms kortaf en humeurig.
'Kortom, 'besloot Rombouts, 'We kunnen vaststellen dat  hier een verliefd en gelukkig stel zit, dat zich veilig voelt bij elkaar en zich aan elkaar weet op te trekken.'

Daarna volgde het moment van de huwelijksvoltrekking met het ja-woord en de kus, de ondertekening van de huwelijksacten en het uitreiken van enkele cadootjes door Rombouts [een boek over Jeroen Bosch en het diademenboek over prinses Máxima waarover een expositie in het SM's was ingericht] en zilveren servetringen met inscriptie.

In de wedstrijd rond de Màxima-diademen had Ted  Noten de eerste prijs gewonnen lichtte Rombouts toe. De Amsterdamse kunstenaar [*1956] maakte van een bij de HEMA wit kinderhelmpje, dat hij zilver spoot en er portretten van vier Oranjekoninginnen  uitsneed, een diadeem. Daarmee duidde hij op het doorbreken van de privacy, die Máxima en Willem Alexander in hun huwelijk te wachten stond, een vooruitziende blik...

De ceremonie werd afgerond met de felicitaties van Rombouts: 'Ik hoop dat dit een mooie en onvergetelijke, liefdevolle dag wordt,  zoals je zelf al in je ['geloofs-'] brieven aan mij had voorspeld, Andrea. En dat er voor jullie samen vele, mooie dagen, maanden en jaren zullen volgen.'

De huwelijksvoltrekking met het  ja-woord [links] en de  kus.

foto's  paul kriele, 9 juni 2012.


Na het ceremonieel middelpunt volgde de ondertekening van de huwelijksacten onder meer door de getuigen Natalja en Annelie [achtergrond] en Max Leenheers, directeur Ritmeester Cigars.

foto © paul kriele, 9 juni 2012.

Daarna was er een kort ontspanningsintermezzo in de Oranjegalerij van he stadhuis en na 'de kus' op het bordes vertrok het gezelschap naar de Sint Jan voor de kerkelijke huwelijksplechtigheid met het aanreiken van de trouwringen.Terug naar boven