Groot onderhoud Pettelaarseweg gereed

Printerversie
Gepubliceerd op: 03-07-2015 | Gewijzigd op: 03-07-2015
De renovatie door Woningcorporatie Zayaz aan de flats op de Pettelaarseweg/hoek Philips de Montestraat is na vier maanden  afgerond. In die periode is bij de 84 woningen die dateren van 1953, groot onderhoud, aan zowel de binnen- als buitenzijde, uitgevoerd
 
  Pettelaarseweg 83 t/m 170. Hierboven: Na de renovatie door Zayaz
en hieronder voorafgaand aan de renovatie.
Het betreft Pettelaarseweg 83 t/m 170 en Philips de Montestraat 1 t/m 83, waar de isolatie en het wooncomfort werden verbeterd. Dat betekent dat o.a. nieuwe voordeuren, ventilatieroosters en isolerende draairamen zijn aangebracht, het voegwerk van de gevels is vervangen, en alle gevelkozijnen zijn geschilderd. Ook zijn goten en regenpijpen gerepareerd en waar nodig vernieuwd, is op het dak isolatie aangebracht en de dakpannen werden vervangen.
De flats aan de Pettelaarsweg van 
1953 voorafgaand aan de renovatie.

Binnen in de woningen is onder meer de riolering (deels) vervangen, mechanische ventilatie aangebracht in toilet, keuken en badkamer en zijn brandwerende voorzieningen aangebracht onder de schuine daken. Bij veel woningen is ook de badkamer, keuken en/of toilet vervangen. 

De bewoners hebben het karwei gemiddeld met een 7,9 gewaardeerd. Momenteel vinden nog afrondende werkzaamheden aan de buitengevel van het laatste blok plaats. Als dank voor hun medewerking hebben de bewoners een professionele schoonloopmat bij de hoofdentree ontvangen.