Pettelaarseweg: Complete buitenrenovatie van Residentie Zuiderpoort

Printerversie
Gepubliceerd op: 12-10-2015 | Gewijzigd op: 12-10-2015
Om de hoekflat Pettelaarseweg/Zuiderparkweg stond al maanden een hek. Dat was omdat gevreesd werd dat passanten iets op d'r  kop konden krijgen. Nu maandg 12 oktober 2015 pakt Heijmans het euvel daadwerkelijk op.
Het bleek dat de natuurstenen platen tegen de gevel hier en daar niet goed bevestigd waren. Dat kon wel eens fataal aflopen. Daarom gaat Heijmans, die de flat 20 jaar geleden heeft gebouwd, alle hechtingen van die platen controleren. Er is meer. ..

Aan de door Heijmans in 1995
gebouwde flat Residentie Zuiderpoort moet hoognodig iets gebeuren.

foto © paul kriele, 12 oktober 2015 .


Tegelijk met dit grote karwei, waarvoor rond de hele flat steigers zijn geplaatst, wordt een schilderbeurt, die voor volgend jaar gepand stond, naar voren gehaald. Dat scheelt in kosten. Maar alleen zullen de kwetsbare kozijndelen worden meegenomen.
Ook krijgen sommigen bewoners ipv thermopane hoog-rendements geïsoleerde ramen. Nou ja krijgen: de flat is eigendom van de bewoners, die zich in een VVE juridisch hebben doen vastleggen.
Het grapje kost in totaal twee ton. Heijmans biedt dit karwei tegen kostprijs aan omdat de bewoners die er het langst ztiten al  'veel ellende' [..] hebben meegemaakt. Wat dat precies inhoudt...? 
Maar de bewoners zitten nu wel met pijn in de beurs, want het potje is door de uitgave van € 200.000 helemaal leeg.

  De flat Residentie Zuiderpoort op de hoek Zuiderparkweg, is 
de tegenhanger van de flat Pettelaarpoort