3 markante panden verkocht: Pettelaarseweg, Postelstr. en Hekellaan

Printerversie
Gepubliceerd op: 27-08-2012 | Gewijzigd op: 13-01-2015
Onlangs zijn drie markante panden in andere handen gekomen.
Het gaat om de bekende villa van Teulings op Pettelaarseweg 1. Daar woonde sedert een paar jaar Rens den Otter, die het, onder voorwaarden van een financiële clausule, had verworven, maar door gebrek aan geld, er niet meer aan kon  voldoen. Daardoor moest  hij de villa, die voorheen bewoond werd door mevrouw Otjes-van den Boom teruggeven aan diens geldschieters Ben Groenewoud en de belegger, projectontwikkelaar John van Deursen.*

foto's © paul kriele, 26 augustus 2012 en 26 augustus 2012. Pettelaarseweg 1
Links: In juli nog bewoond door Rens den Otter en rechts intussen verkocht aan Swanenberg junior.

De nieuwe eigenaar van de villa Pettelaarsweg 1 is Henk Swanenberg junior. Dat is de zoon van een oud ijzer handelaar uit Schaijk, die het perceel voor tegen de twee miljoen euro van Groenewoud/Van Deursen kocht.

*Zie artikel dd. 13 juli 2012 Villa Pettelaarseweg voor bijna € 2 miljoen te koop

Hekellaan 10


Hoekpand Hekellaan 10/Bethaniëstraat, waar antiquair Jan de Raad -onder voorwaarden -gaat wonen en ook zijn zaak gaat voortzetten.

foto © paul kriele, 26 augustus 2012.

Op de hoek Hekellaan/ Bethaniëstraat staat een riante, vooroorlogse stadswoning in de jaren 30 stijl. Daar woonde al sedert de jaren 60 de familie Beaumont. Maar die had het enkele jaren geleden al verkocht aan Kitselaar. Dat echtpaar was afkomstig van Vughterweg 37. Heer Kitselaar heeft het pand eigenhandig verbouwd.
Hekellaan10 stond zeker al drie jaar in de verkoop, maar er kwamen geen gegadigde op af. De prijs boven de miljoen scheen de belemmering voor verkoop te zijn. Toen die onder de miljoen, en meer naar de 9 ton zakte , heeft Harrie Strick toegehapt.
Jan de Raad, die zijn woning en zakenpand 'Antiques & Interior'  op Postelstraat 64 had, gaat het pand van Strick huren en er zijn zaak Antiques & Interiors' op een bescheiden manier voortzetten. In een clausule behoudt hij ook het recht van koop.

 Postelstraat 64 is het derde  pand dat in juli 2012 werd verkocht.
Postelstraat 64, waar Jan de Raad zijn 'Antiques & Interiors' had.
-Boven: Het perceel van ruim 4 are heeft met een mooie besloten achtertuin die door de nieuwe eigenaar Laurens van Gansewinkel wordt heringericht voor een van zijn Hummers.*
-Links: Het achterommetje dat indertijd door de nieuwe bewoner van het Uilenburgstraatje Antonie Jacobs [linkse deur] van de naam  'Hof  van Geert Truiden' werd voorzien. De poort geeft toegang tot de achtertuin van Van den Eerenbeemt Postelstraat 66 en Van Gansewinkel Postelstraat 64.

foto's © paul kriele, 26 augustus 2012.

Op Postelstraat 64  had Jan de Raad zijn 'Antiques & Interiors'. Het perceel van ruim 4 are heeft een mooie besloten achtertuin. De nieuwe eigenaar Laurens Gansewinkel [bekend transport/ milieubedrijf]  stelde als voorwaarde van koop dat er achterom via de Uilenburg de tuin bereikbaar was voor een van zijn 'Hummers'

*Bij navraag blijkt dat op dit perceel- Postelstraat nr.64 -berust de clausule dat er -achterom -maar voor één auto geparkeerd mag worden.


Postelstraat resp. 28 [links] en 30 [rechts van het Lamstraatje], waar Jan de Raad -na Hintham-  tot 2005 ** zijn antiekzaak voortzette.

foto © paul kriele, 26 augustus 2012.


**Zie ook artikel dd. 22 mei 2005 Verhuizing Antiek de Raad naar Postelstraat 64


Terug naar boven