Pandjesbaas Ted de Haas, de Bossche Caransa

Printerversie
Gepubliceerd op: 15-12-2006 | Gewijzigd op: 19-06-2012
Ted de Haas [* Den Bosch, 1948]  in zijn glorie tijd ook wel 'de Bossche Caransa' genoemd is een telg uit een familie werkzaam in de schoonmaak. De Haas woont dus al jaren in Den Bosch, maar heeft ook bezit [gehad] in Knokke, Blankenberg en Polen.



Ted de Haas, in zijn glorie tijd ook wel 'de Bossche Caransa' genoemd. Deze in de Lange Putstraat wonende zakenman ging een paar maal failliet.  

foto © paul kriele, 15 december 2006.

 

2 nieuwe zaken van ruziënde zakenpartners 10 april 2008.
El Pequeño helemaal vernieuwd , 4 oktober 2007.
Coeur en Ramblas failliet  20 juni 2007.
Overname Poco Loco en El Pequeño , 16 december 2006. 
Ted de Haas opnieuw in de klem  15 december 2006
Ted de Haas terug in Grillerij de Uylenburgh 14 juli 2006.
Overnames Ramblas en Poco Loco  16 april 2006.
De Haas failliet   2 maart 2006.
Jachtschip geveild 7 december 2005
Deurwaarder op de stoep -21 juli 2004
De Haas' etablissementen - augustus 2004
Ted de Haas weer boven jan -13 juli 2004

Bossche Caranza ook als hoteleigenaar
Bijna failliet
Panden
Mutaties van De Haas   
Overname Old Siam [10 mei 2004]
Grillerij Den Uijlenburgh [9 april 2004]
Einde Draak Expresse [inkl. historie] / den bosch, 8 november 2004.
°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°° 
2 nieuwe zaken van ruziënde zakenpartners 10 april 2008
't Gevlogen Haasje in de Uilenburg 10 april 2008.
Op de nummers 23-25 in de Molenstraat is vandaag geopend 'Gevlogen Haas'je. Op de exploitatie van dit overigens prima gelegen hoekpand heeft zich al menig horecaondernemer stuk gebeten. Het pand was voorheen van Ted de Haas
De bedrijfsleider van 't Gevlogen Haas'je is Steven Goedhart, die ook op de Brede Haven 7 een restaurant leidt, waar overigens ook tapas en spiesjes worden geserveerd. De naam daar luidt dan ook: Onbeperkt Tapas.
Het gezellig aandoend 't Gevlogen Haas'je, dat een moderne retrostijl heeft die teruggrijpt naar de jazzy jaren 60, is van woensdag t/m zondag geopend..

't Gelag nieuw in de Lange Putstraat 10 april 2008.
Op Lange Putstraat 7 zijn deze week Victor - roepnaam Ed - Charpentier en Jarko Schoonderwoerd een idyllisch restaurantje gestart. Door de knusheid van 't Gelag, zoals het restaurantje heet, wordt het door beide ondernemers als kamerrestaurant betiteld. Charpentier is geen onbekende in de Bossche horecawereld. Eerder werkte Ed bij de Javaanse Jongens en op Hinthamereinde 34/hoek Hofstad, dat ooit Daans restaurant werd genoemd. ’t Gelag bevindt zich kort van de hoek met de Verwersstraat .

't Gelag op[ Lange Putstraat 7. 

foto © paul kriel,13 maart 2011.

Weigering horecavergunning Poco Loco  17 oktober 2007 
Café/restaurant Poco Loco op Putstraat 24 krijgt geen horecavergunning. Dat besloot B&W dinsdag op grond van de Drank- en Horecawet. Aan die weigering ligt het advies van BIBOB [Bevordering Integriteits Beoordeling Openbaar Bestuur] ten grondslag. Het café was van de echtgenote van Ted de Haas Sveltlana Lludin, die het in 2006 doorverkocht aan bedrijfsleider Stevin Goedhart [*1970]. Goedhart verkocht het in december 2006 op zijn beurt door aan Elise Spierings, de dochter van Hans van Meesen.
Opening hernieuwd El Pequeño 
Overigens gaat deze week 20 oktober 2007 een nieuwe loot aan het geslonken imperium van Ted de Haas open. Korte Putstraat 3, voorheen El Pequeño, verbouwde de Haas in eigen beheer tot een itiem, in wijn gespecialiseerd restaurantje.   
Bericht van december 2006:
Overname Poco Loco en El Pequeño  / den bosch, 16 december 2006. 
Elise Spierings, de dochter van de Bossche zakenman [voorheen sauna Deshima] Hans van Meesen, gaat het restaurant Poco Loco voortzetten. Ze heeft die zaak op Korte Putstraat 24 gekocht van Steven Goedhart die het op zijn beurt in juli 2005 geleden overnam van Svitlana Kaplenkova, de vriendin van Ted de Haas. 
Svitlana heeft intussen het restaurant El Pequeño op Lange Putstraat 7, naast Het Vervolg overgenomen.




-Boven:Lange Putstraat 7.
In enige maanden tijd is dit pandje grondig verbouwd tot  't Gelag.
-Links: Het nieuwe interieur van Ted de Haas'  restaurant 't Gelag, dat zich gaat specialiseren in wijnen.

foto © paul kriele, 26 augustus 2008.

 


Coeur en Ramblas failliet  den bosch, 20 juni 2007. 
Twee café’s onder leiding van Steven Goedhart zijn failliet. Het gaat om Coeur op Molenstraat 25 en Ramblas op Brede Haven 7. Goedhart is afkomstig uit de ‘stallen van Ted de Haas en Svitlana Kaplenkova en beheerde eerder Poco Loco van Kaplenkova. Van daaruit werd hij gedetacheerd bedrijfsleider van Coeur in de Molenstraat dat onder Hans van Meesen en De Haas een wispelturige geschiedenis doormaakte. Laatstelijk waren daar Patricia Scholten en Erwin Weber, die niet aan de hoge huur konden voldoen, de beheerders. Ook deed Goedhart er vanaf 1 april 2006 Ramblas bij, dat eerder door Remy van de Westen als Barcelona werd geleid. 
Dinsdag 19 juni 2007 werd de inventaris van Ramblas, welk pand door Ted de Haas vijf jaar geleden werd opgeknapt, verkocht. De Haas’ opzet was om in het erboven gelegen appartement met Svitlana Kaplenkova te gaan wonen. Beiden zochten - na verkoop van het perceel Molenstraat 23-25 een nieuw onderkomen. De café’s Coeur en Ramblas zouden een belastingschuld hebben.
Zie voor achtergronden De Haas, Ramblas en Coeur hieronder bij resp. De Blije Uil en Overname Ramblas

Restaurant op Molenstraat  23,  'Het Gevlogen Haas'je' in de tijd van Stevin Goedhart [2008]. foto's © paul kriele,18 januari 2004 [r.] en 10 april 2008.

De Blije Uil terug naar Ted de Haas
 14 juli 2006
Patricia Scholte en Erwin Weber stoppen eind deze maand [juli 2006] met de exploitatie van de Blije Uil op Molenstraat 25. Anderhalf jaar hebben de twee de zaak, die een vaste klantenkring had opgebouwd, geleid. De huurkosten ervaren zij als te hoog en ook de inventaris blijkt een te zware last voor de twee jonge ondernemers. Ted de Haas zegt dat ie nu zelf het etablissement gaat leiden, maar dat vinden de twee onwaarschijnlijk. De Haas woonde eertijds zelf boven de zaak.
Het restaurant op perceel Molenstraat 23-25 heeft een wispelturig verleden achter de rug. Het was in eigendom bij Hans van Meesen. Vanaf 1 augustus 2006 gaat een nieuwe huurder de zaak leiden.
Wil Mommersteeg [ later Le Bateau] begon er 25 jaar geleden met 't Uileke. © paul kriele, www.bastion-oranje.nl/uilenburg.htm
Horeca: overname Poco Loco en El Pequeño  16 december 2006. 
Elise Spierings, de dochter van de Bossche zakenman [voorheen sauna Deshima] Hans van Meesen, gaat het restaurant Poco Loco voortzetten. Ze heeft die zaak op Korte Putstraat 24 gekocht van Steven Goedhart die het op zijn beurt in juli 2005 geleden overnam van Svitlana Kaplenkova, de vriendin van Ted de Haas. 
Svitlanan heeft intussen het restaurant El Pequeño op Lange Putstraat 7, naast Het Vervolg overgenomen.
-------------------------------
Overname Ramblas en Poco Loco / , 16 april 2006.
De 35-jarige Stevin Goedhart heeft per 1 april 2006** eetcafé Ramblas op de Brede Haven 7 en tapas-restaurant Poco Loco in de Korte Putstraat overgenomen van Ted de Haas, resp.diens vrouw Svetlana Lludin.
In Poco Loco heeft Hans Lieverse als chef-kok de leiding. Lieverse werkte eerder bij de gebroeders Fagel en in het Amstelhotel. 
In Poco Loco op Korte Putstraat 24 heeft Gertbert Jan de Vente de dagelijkse leiding van de zaak. Die voert als motto cocktails & bites. Dat betekent: een menukaart waarvan uit 3 voor- en 3 hoofdgerechten gekozen kan worden. Van donderdag t/m zondag kan er ook gelunched worden. Het interieur met loungebanken en tafeltjes is vernieuwd en heeft een trendy huiselijke stijl met veel hout. 
Ramblas op de Brede Haven 7 staat bekend als bar/eetcafé. Daar neemt Gerbert-Jan de Vente de leiding van de zaak over en zet de formule van Ramblas voort.

Barcelona heette Brede Haven 7, eigendom van Ted de Haas, in de tijd dat het door Remy van de Westen werd geëxploiteerd.

foto © gerard monté, 21 september 2003.

**Reactie op bericht: Mevrouw Svitlana Kaplenkova, de echtgenote van Ted de Haas, laat weten dat de overname al eerder [juli 2005] plaatsvond. Poco Loco en Ramblas zijn haar eigendom [geweest] . Eerder was Ramblas eigendom van Ted de Haas. Wat betreft Poco Loco: dat is een café dat Ted specifiek voor zijn vrouw opzette nadat het etablissement in de Uilenburg, op Molenstraat 23, was verkocht.  

Bericht van juni 2005 [Bastion Oranje:] Aan het begin van de Brede Haven was Barcelona, het knusse café/brasserie van Remy van der Westen gevestigd. Maar de zaak ging begin 2005 failliet. Door S. Hladun werd de zaak in mei 2005 weer teruggekocht. Deze café/brasserie aan de Brede Haven gaat verder als Ramblas. Die Spaans getinte naamsvoortzetting duidt erop dat de keuken zich blijft richten op Spaanse lekkernijen. Hladun is de vriendin van horecamagnaat Ted de Haas. Hkladun bezit reeds de Tapasbar Poco-Loco in de Korte Putstraat. 
Orthenstraat 284: Restaurant El Mundo, links naast Muziek Wessing. Het betreft een foto uit 2012.

foto © paul kriele, 12 juni 2012.

Al Mundo voortzetting van Kruimel 16 april 20006.
Op Orthenstraat 284, waar voorheen het eetcafé van Sjors Hendrix was gevestigd en intussen al veranderde in 'Kruimel', gaat verder als Al Mundo ofwel 'De Wereld' , zoals eigenaar Nasr Osman [42] het toelicht. Nasr voert samen met Selim Jaber deze warm en traditioneel ingerichte zaak. Beiden beschikken over een lange ervaring in de horeca en zetten dit nieuw concept op. Osman werkte als bedrijfsleider bij Castillo in de Korte Putstraat en Jaber was chef–kok in Gaucho’s.
De mediterraan getinte keuken serveert gerechten voor vaste prijzen legt de chef kok Selm Jaber uit. Die kunnen telkens wisselen, zoals een [Griekse] salade, cocktails of een royale portie mosselen voor 5,5 euro. De hoofdgerechten zitten qua prijs als standaard net iets boven de 10 euro. Al Mundo biedt ook gastvrijheid aan groepen en partijen van circa 50 personen, die ook op thema hun middag of avondje kunnen vieren.  - verbouwing2006.htm

De Haas failliet 2 maart 2005
De Haas is door curator mr.K. van den Dungen failliet verklaard De Haas was bestuurder van Den Uijlenburg bv. met de helft zijn eigen aandelen en de andere helft stond op naam van [voormalig] echtgenote Jantou. 
De uitspraak werd al gedaan dd. 23 november 2005. Er liep een krediet van 7 ton van Staal beheer dat werd opgezegd tbv de verbouwingen van /aankoop van onroergoed zaken. Een motorjact en een appartement aan de Gasthuispoort [woning van echtpaar de Has Jantou] werden verkocht of door de hypotheekhouder [Gasthuisspoort] de Rabo inbeslaggenomen. Het appartement bracht maar ruim 2 ton op terwijl de schuld aan de Rabo ruim 3 ton was. 
De curator trof geen inventaris aan, maar die was al in 2003 aan De Haas'echtgenote verkocht. Daarnaast liepen er nog twee schulden aan 2 advocatenkantoren t.w. € 4.500. 

Jachtschip van Ted de Haas geveild  7 december 2005 
De vorige week is bij een Loosdrechtse makelaar het jachtschip een super van de craft van Ted de Haas geveild. De Haas - door Bastion Oranje vanwege zijn onroerend goedbezit de Bossche Caransa genoemd - maakte enkele faillissementen door. Eind 2003 moest hij opnieuw wat zaken overdragen in dit geval aan zijn echtgenote Svetlana Hjadun.
De recente - door de ING - opgelegde veiling betrof het min of meer verwaarloosde schip van een paar ton, waarop voor 130.000 euro hypotheek was opgenomen. Kantoor De Valk in Loosdrecht wilde niet zeggen wat de opbrengst was, maar de schatting is globaal 60.000 euro. 

Deurwaarder op de stoep  21 juli 2004
Morgen- donderdag 22 juli 2004- staat bij Ted de Haas de deurwaarder op de stoep. Die komt beslag leggen op enkele roerende goederen zoals meubilair en kunstwerken. De executie volgt uit een achterstallige betaling en schulden bij de bank. De vorige week vertelde De Haas nog aan Bastion Oranje dat ie een eerdere 'verkoop bij executie' van zijn panden [roerend goed] had weten te voorkomen door twee etablissementen af te stoten. Die verkoop zou in opdracht zijn van enkele schuldeisers. Aanleiding was dat Staalbankiers hem [als kleine investeerder] in de steek liet en De Haas noodgedwongen naar de Hypotheekbank moest overstappen.
'De twee grootste schuldeisers hadden me bijna de das om gedaan. Vandaar dat na biedingen door drie partijen op mijn zes zaken er twee werden toegewezen. Dat waren degenen die me bijna de das hadden omgedaan, aldus de Haas op 13 juli 2004 voor Bastion Oranje. Van die zes hield De Haas er dus vier over, zie hieronder:

De Haas' etablissementen
Inventariserend blijven er aan het onroerend goedbeheer van De Haas over: Stefano's, een pizzeria in de Stoofstraat, Brasserie Barcelona op de Brede Haven, Thais restaurant Old Siam in de Verwersstraat, La Couple een petit restaurant in de Ridderstraat en restaurant [ voorheen Daan] tegenwoordig Cello op het Hinthamereinde/hoek Hofstad. Poco Loco is in beheer bij Ted's vrouw Svetlana.

Ted de Haas weer boven Jan  13 juli 2004
Na een economische /financiële dip is Ted de Haas- met slechts 4 van de 6 panden nog in eigendom- weer boven Jan. Aanleiding van geruchten over een dreigend debakel van de Bossche Caranza was een advertentie waarin de executie van onroerend goed van de Bossche zakenman werd aangekondigd

Ted de Haas een bon vivant en een bourgondiër.
foto © paul kriele, 15 december 2006.


Het moment dat De Haas als kleine belegger bij zijn financier Staal Bankiers werd buiten gezet was oorzaak van enige commotie. De Haas moest naar een nieuwe financier -de Hypotheekbank - uitzien. Toen er ook nog eens een economische dip overheen kwam raakte hij in de problemen en bedacht als oplossing executeren, zo licht hij toe. 
Door een onderhands bod raakte de druk van de ketel en was ik tegelijk van twee van mijn grootste financiële bedreigers af. De transacties zijn maandag via notaris Wedemeijer verlopen. 
Hoewel er vaak mutaties optreden schijnen de panden Molenstraat 23-25 [Gasterij Uylenburght], café Barcelona [Brede Haven 9] en Old Siam [Verwersstraat] en restaurant voorheen Daan nu Cello[hoek Hinthamereinde/Hofstad] nog in handen te zijn van De Haas. Old Siam ging laatstelijk onder de Eindhovense exploitant Timmermans failliet.  
Andere ‘eigen’ panden deed Ted de Haas eind vorig jaar over aan zijn vrouw Svetlana Hjadun, die een eigen onderneming opzette, waarin bijv. Poco Loco op de Korte Putstraat zit.
Kortom: De Haas klinkt opgelucht. ‘Er is geen sprake van een faillissement.’ Laat staan dat ‘mijnheer Caranza’ in zijn bezit is uitgekleed, wat velen dachten.
inleiding
Ted de Haas staat bekend als een Bossche ondernemer vooral actief in de aan - en verkoop van panden die hij bestemd voor de horeca.
Met de in 1948 geboren ondernemer ging het in de jaren negentig/begin 2000 redelijk voor de wind, maar in 2003 keerde toch het tij…Ook al stapte hij al drie keer in het huwelijksbootje, dat voer hem toch niet naar een sprankelend sprookje…

Deze Bossche Caransa kocht [en verkocht] in de Snellestraat, de Uilenburg, Putstraat, Brede Haven en in de Verwersstraat panden, maar deed ze ook weer van de hand. 

huwelijk
Op vrijdag 26 september 2003 is om 14.30 uur in het Bossche stadhuis het huwelijk gesloten tussen Ted de Haas en Svitlana Hjadun. De Haas is genoemd naar zijn moeder, maar heet eigenlijk De Klaus. Hoewel de afspraak voor het huwelijk net een dag van te voren was gemaakt, werd het door de improvisatie van de ambtenaar van de burgerlijke stand toch nog informeel. Zij liet de aanstaande schoonzoon van Ted en de Oekraïense vriendin Hladun Svitlana [*1967] enige aardige anekdotes over resp. bruidegom en bruid voordragen. 
*De meisjesnaam van Svitlana is Kaplenkova.

dreigend faillissement
Teds laatste aanwinst is café Neuf, op de Brede Haven dat twee weken geleden [september 2003] opende als café/restaurant Barcelona. Dit etablissement is inmiddels ´-december 2003- aan Remy van de Westen, de bedrijfsleider van Barcelona verkocht.

De Haas liet in december 2003 enige zaken overschrijven op zijn vrouws naam. Hij fluisterde Bastion Oranje in dat hij daarmee schade na een faillissement wilde voorkomen.
Het gaat om de voormalige Ben’s Tapasbar in de Putstraat 24. Die eetgelegenheid liet hij in december 2004 op naam van zijn Oekraïnse vrouw zette. Deze Sveltlana gaf er de naam Poco Loco aan.

Opnieuw faillissement
Overigens dreigde eind mei 2004 opnieuw een faillissement. Dat heeft de ondernemer weten af te wimpelen met de executie als constructie. 
Uilenburg
Ook Bistro ’ t Voorgerecht in de Molenstraat 23-25 kwam opnieuw onder De Haas’ management. Deze de zaak op de hoek met de Gasthuispoort heeft een wisselende reputatie opgebouwd.
Ooit [1978-1989] ] begon het als ’t Uileke onder Wil Mommersteeg. Na Mommersteeg, die na een onderbreking met Le Bateau in de Snellestraat begon,kreeg het tot 1997 een reputatie als Den Uylenburght. Ook heeft het nog kort bestaan als 'Het Elfde Gebod' onder Frank Tecklenburg en als Le Normandie met kok Jarco Schoonderwoerd. Vanaf 2002 kwam het in eigendom van Hans van Meesen. Die maakte er een loungebar-restaurant van onder de naam ‘Het Voorgerecht’. Korte tijd heeft Carlo Kuiper, voormalige medewerker in sauna Deshima, er nog als chef-kok gewekt.
Marc Bouman leidde het etablissement in het voorjaar van 2003. Marc zou er beginnen met zijn compagnon Ankiat Han die kort erop overleed. In 2004 kreeg het de naam 'La Farce'. 

Grillerij De Uylenburght
-[april 2004]
Op Molenstraat 23-25 heeft de vrouw van Ted de Haas, Svetlana Hjadun Grillerij De Uylenburght geopend. Dat restaurant heeft vele voorgangers gekend. 


Molenstraat 23-25 begon in 1978 als 't Uileke van Wil Mommersteeg . Ooit heette het Le Normandie en De Voorkeur en sedert de vorige week [19 april 2004]: Grillerij de Uijlenburgh.

foto © gerard monté, 18 januaril 2004.
 

Old Siam
De Haas had in de Verwersstraat 24 ook nog Old Siam. Het was de voormalige dierenspeciaalzaak, later meubelzaak van Livit.
De Haas kocht in de zomer van 2001 het pand voor zijn ex-vrouw Mai Jantou en verbouwde het tot Thais restaurant. Het etablissement heeft een riante vloeroppervlakte en toch erg knus. Dat komt mede door de rijke opsmuk met veel -zelf geïmporteerde- beelden en Aziatische decoraties.
De aanloop verliep niet zo soepel, doordat de vereiste papieren niet klopten. Er was vergeten een op zijn vrouw toegespitste horecavergunning aan te vragen…Het aspect milieuhygiëne was over het hoofd gezien. Een element waarvoor Mai Jantou alsnog de papieren haalde. Maar onder druk van die ambtelijke molens moest de zaak, die nog maar recent [26 augustus 2001] geopend was, op 14 september 2001 worden gesloten. Met het inderhaast gehaalde diploma maakte ‘the big boss’ alsnog de vereiste horecavergunning rond.  
Inmiddels renoveerde De Haas ook nog het hoekpand Hinthamereinde/Oude Hofstad. Dat was eerst ‘geclaimd’ door buurman van Ham’s speelautomaten. Maar de Tilburger Ham kreeg voor uitbreiding op die locatie geen vergunning.
De Haas gunde de exploitatie van dat restaurant aan de bedrijfsleider van Old Siam Het restaurant kreeg de naam ‘Daan’. .
woonhuis
Zelf bewoont de Haas een perceel in de Gasthuispoort 2, een zijstraat van de de Molenstraat [Uilenburg]. Daar verkocht hij ooit Molenstraat 23-25a aan Hans van Meesen . Van Meesen deed meerdere pogingen met zetbazen daar een restaurant/ lounge gelegenheid van te maken. Het bovenhuis van Molenstraat 23-25a bevat een penthouse op de 2e en derde etage en een appartement op de eerste etage.
Het penthouse was in 2002 bijna vier ton waard en het appartement  € 269.000. Die bewoning schijnt inmiddels ook te zijn veranderd. De Haas geeft als nieuw adres Guardianenhof op..
Panden
In het verleden kwamen de volgende panden/zaken in beeld als eigendom van Ted de Haas: 
Café Joost Postelstraat 10, ooit door de Haas gehuurd maar in eigendom van Piet Persoons
Restaurant De Voorkeur Snellestraat 23
Restaurant Old Siam op Verwersstraat 24
Het Voorgerecht [voorgheen Le Normandie/Uylenburgt] op Molenstraat 23-25, eveneens De Haas' voormalig appartement.
Pand Marggraff op Vughtertsraat 224
Café Barcelona Brede Haven 9 , voorheen Café Neuf. Na een langdurige verbouwing gestart in september 2003, maar dit café is inmiddels [eind2003] in eigendom overgegaan naar Berry van der Westen.
Café Poco Loco Korte Putstraat 24
Hinthamereinde cafe restaurant Daan [inmiddels al van naam veranerd]
Stille bronnen twijfelen aan de reputatie van deze zakenman. Het verschijnsel faillissement heeft zich in voor de tijd van ‘de Uilenburg bv’ al eens eerder voorgedaan. In 1985 en op 29 augustus 1990 en 29 mei 1991 ging de Haas al eens failliet.
Ex-huurders, die met hem zakelijke afspraken maakten, houden een relaas waar toch ook nogal wat haken en ogen aan vastkleven.
Eens zat een ambtenaar hem met een vergunning dwars omdat De Haas ooit een bekeuring voor rijden onder invloed had opgelopen.
Andere - afgunstige -blikken kijken naar deze schuinsmarcheerder die zich nogal gemakkelijk op het liefdespad beweegt of zijn het meer zakelijke motieven die hem ..daartoe leiden?

En wat de naamgeving ‘De Klaus’ betreft, dat is een aspect waar ie –bij navraag - zich nogal verbaasd over toonde. Maar de registratie van zijn huwelijk [26 september 2003] toonde toch werkelijk die naam.
Het huwelijk met de 37-jarige Hladun Svitlana was zijn derde. De voorgaande relaties met onder meer Mai Jantou en M.W. hebben –gezien het kindertal van drie – in ieder geval hun vruchten afgeworpen. In Brabant zouden ze zeggen: 'Hij heeft h'm niet versleten met .. pi . '

Oorspronkelijk 26 september 2003/ geactualiseerd maart 2004.
----------------------
Overname Old Siam, verkoop restaurant Daal, de Dirigent /den bosch, 10 mei 2004
He Thais restaurant Old Siam op Verwersstraat 24 is overgenomen door Willy Robben sr. van Horeca. Met het ’inhuren‘ van dat etablissement stelt Robben zich zeker van een bierafnamepunt. Robben zoekt voor het restaurant een uitbater. Het pand blijft in eigendom van De Haas. Eerder werd Robben jr. eigenaar van grand café Corte in de Putsraat, overigens samen John Groenwoud.
Ted de Haas kocht in 2001 Verwersstraat 24 voor zijn ex-vrouw Mai Jantou die het als Thais restaurant ging exploiteren. Inmiddels was Old Siam al in beheer gekomen bij de Eindhovenaar Timmermans.
Het restaurant Daal op Achter het Stadhuis 18a is door Ted de Haas gekocht van Richard Daal.

Bossche Caranza' ook als hoteleigenaar 1 april 2004 
Niet Hertogstate maar Ted de Haas is de nieuwe eigenaar van het pand van Marggraff op Vughterstraat 224. Recent zijn hier de verbouwingen begonnen om van het eertijds gekraakte pand een appartementencomplex te maken. De Haas staat beter bekend als de Bossche Caranza in horecazaken en nu dus ook in hotels….

Andere opzet Galerie/geen hotel 31 maart 2004
In het pand Vughterstraat 224 komt geen luxe design hotel. Buurman Jan Nelissen, die het pand in september 2003 kocht, ziet er van af. Na het bekijken van dergelijke projecten in Amsterdam en Maastricht blijkt een kleinschalig luxe hotel daar wel, maar in Den Bosch, dat te weinig potentieel daarvoor heeft, niet haalbaar. Hertogstate [ie bericht hierboven] heeft het pand aangekocht en laat het tot circa vijf appartementen verbouwen.

Mutaties van De Haas 
/den bosch, 7 januari 2004
=Het ludieke pandje op Molenstraat 23-25a gaat als trendy eetcafé weer een nieuwe toekomst tegemoet. Medio 2002 werd het door Ted de Haas, die het hoekperceel in eigendom heeft, verkocht aan Hans van Meesen. Onder diens beheer maakte het restaurant, ondermeer als loungerestaurant/pianobar Het Voorgerecht, geen rooskleurige periode door. Na tien maanden leegstand werd het restaurant onlangs door Ted de Haas teruggekocht. De Haas verhuurt het aan partner de Oekraïnse Svitlana Hladun. Het trendy eetcafé, dat op ‘De Stip’ lijkt, opent op 28 januari 2004, maar de officiële opening gebeurt pas na carnaval. Elke zondag is er van 3-6 uur een jazzmiddag.

Diezelfde 37-jarige Svitlana is kort voor kerst 2003 ook de eigenaresse geworden van Poco Loco op Korte Putstraat 26. Het was als Breton de voormalige tapazbar van Ben Kersten. Na een overname werd de Tapazbar tussentijds al door Frank van de Berk, een financiële adviseur uit Veghel, beheerd, maar met weinig succes. Met bedrijfsleider Jeroen Koenegas gaat gastvrouw Svitlana, na een ingrijpende renovatie [nieuwe afgescheiden keuken] en een restyling, de originele tapazbar Poco Loco leiden. Elke donderdagavond is er live –Zuid-Amerikaanse – muziek.
------------------------------------------------
Einde Broodjeszaak Draak Express-  8 november 2004. 
Broodjeszaak Draak Express is definitief ten einde. Het pand Stationsweg 23 is verkocht. De Haas laat blijken dat de horecafunctie van het pand, dat al twee maanden leeg staat, is ontnomen.Voor een café is dit gedeelte van de Stationsweg ongeschikt, aldus De Haas die zegt het aanzicht van het pand met glas-in-loodramen boven de overkapte entree in stand wil houden. Op de bovenverdiepingen laat hij drie appartementen inrichten.



Stationsweg 23 'Draak Express' onder Lia Dirks en Marco Boelens  nog bekend als broodjeszaak, is definitief ten einde. Het pand, dat vroeger nog  bekend stond als cafetaria Denisse, is verkocht.

foto © gerard monté, 26 mei 2002.

De schilderingen van John van den Heuvel heeft ie uit de inboedel gered. ‘’ Die komen te hangen in de ontvangstruimte van mijn Jaguarmuseum bij Tongerlo, waar ik zo’n 20 antieke auto’s heb staan.
Naar ontwerp van architect A. M. Vrieze wordt het interieur volledig gerenoveerd en aangepast aan de nieuwe kantoorfunctie.
Het kantoor van IZA /VGZ , de zorgverzekeraars die onlangs een fusie aangingen, verhuist voorjaar 2005 van de Nieuwestraat 77 naar de Hambakenwetering. Tegen die tijd is ook de verzekeringswinkel op de Stationsweg klaar. Daar komen 8-10 krachten te werken. De overigen 80 verhuizen van de binnenstad naar de Hambaken, aldus woordvoerder Bert Rensen.

Historie Draak Expresse
Marco Boelens die er in augustus 2003 de zaak volgens de oude formule voortzette, heeft het niet gehaald. Een gemis is dat de gemeente er steeds een terras verbiedt wat scheelt in de inkomsten.  
Daarvoor was Lia Diks de exploitante. Toen zij in verwachting raakte kwam ook het eind in zicht van dat tijdperk.
Jaren was Broodje Draak Expresse een begrip in de stad en voor passanten onder weg naar het station. De allereerste uitbater Kloks* was tientallen de eigenaar van Draak Expresse maar in 2001 kwam het pand aan Groenewoud die het voorverkocht aanr Robert van Gestel en vervolgens waren Richard Tam en Peter van Amelsfoort de achtereenvolgende eigenaars. Onder de naam van bv De Zanglijster keeg het pand, door de zelf door Van Amelsfoort opgekochte aannemer Nooyen uit Ammerzoden een metamorfose. Zodanig dat men in 2001 vreesde dat er -uit geldbejag -een uitzendbureau in zou komen.  
*Eerste exploitant/eigenaar: Volgens de adresboeken heette de zaak eerst 'Cafetaria Denisse'. 
In het adresboek 1960 staat onder van A. H. van Stokkum Stationsweg nummer 25 en in datzelfde adresboek onder de rubriek 'cafetaria's' achter de naam Denisse: A. M. van Stokkum-van Uden, maar dan op nummer 3... Eventueel moet dat nr. 23 zijn.. 
Het adresboek van 1950 is duidelijker, want dat vermeld zowel onder de namenlijst J.P.M. Denisse, kruidenier alswel bij cafetaria's: Cafetaria Denisse, Stationsweg 23.
----------------------------------------
© paul kriele, 7 januari 2004. correcties en aanvullingen 2005, 2006. okt. 2009
 


Terug naar boven