Start nieuw jongerencentrum De Poort

Printerversie
Gepubliceerd op: 21-06-2006 Met een officiële ondertekening op 22 juni 2006 is de start gemaakt voor realisatie van een nieuw activiteitencentrum De Poort in Empel. Het nieuwe gebouw aan ’t Geerke, dat gerealiseerd wordt mmv gemeente en wooncorporatie SSW – vandaar die ondertekening - vervangt de noodgebouwen aan Oudaanstede.Van het gebouw dat gesitueerd is in de hoek van de Maasroute en westelijk van de Maaspoortweg moet -in de visie van de gemeente - een architectonisch hoogstandje worden. Daarom werd naar een partner gezocht. SSW neemt enkele etages in tbv woningen voor maatschappelijke opvang, jeugdzorg en short-stayhuizen.
Het centrum zelf [bgg] bevat een tienercafé en een internetcafé, een multi-functionele zaal, een knutsellokaal en kantoren. Verwacht wordt dat dit ontwerp van de Eindhovense architect Frans Compen, na de start in voorjaar 2007, een jaar later opgeleverd kan worden.

De ondertekening van het samenwerkingscontract rond realisatie van 'de Poort' met vertegenwoordigers van gemeente [wethouder Bart Eigeman, op foto rechts aan linkerkant] en van SSW Van Gurp.
Op de linker foto heer Van Bavel , de voorzitter van de Stichting Jeugdwerk Maaspoort.
foto's © paul kriele, 22 juni 2006.