Romeins legioen keert terug in Kasteelpark Empel

Printerversie
Gepubliceerd op: 04-08-2013 | Gewijzigd op: 04-08-2013
Op de Romeinse dag op zondag 25 augustus 2013[10-17.00 uur] keert het 10e Romeinse legioen voor even terug in Empel. In een schouwspel/spektakel op die dag staat de historie van de tempel van Empel centraal.
Op initiatief van de Stichting Tempel van Empel en Project Gemina (http://gemina.nl/) wordt  tijdens deze Romeinse Dag het Kasteelpark veranderd in een Romeinse legerplaats. Publiek kan daar vertoeven tussen bivaktenten, Romeinse soldaten en burgers.  'Legionairs'maken het Romeinse militaire leven inzichtelijk en er zijn demonstraties van ambachten en het militaire handwerk, zoals zwaardvechten en boogschieten met een ballista.

   
Romeins kampement,  Romeinse ambachten en een Romeins legioen in het Kasteelpark  op 25 augustus 2013 in Empel.  

Kinderen kunnen zich met Romeinse kinderspelen amuseren:  op de foto in Romeinse kleding tezamen met Romeinse gladiatoren. Om 12 en 15.00 uur zijn er shows van exercerende legionairs
Café "De Lachende Vis" zorgt voor passende “Romeinse” catering met een hapje en een drankje tegen aantrekkelijke prijzen.
De toegang tot het Kasteelpark in Empel (hoek Uilenwaard-Spanjaardwaard) is gratis, maar een vrijwillige bijdrage is welkom. Meer info: stichting Tempel van Empel: http://tempelvanempel.nl/Home of tel 06-41849567.