Oplevering van drie Amazones flats op v/h HAS-terrein

Printerversie
Gepubliceerd op: 24-11-2014 | Gewijzigd op: 26-11-2014
Maandag 24 november 2014, om even over twaalf, werden op het oude HAS-terrein, drie flats met de naam Amazones opgeleverd. De trotse en lux aandoende gebouwen staan op de kop van de Antoon Derkinderenlaan bij het Prins Hendrikpark.
De oplevering van de flats van Van Wanrooij projectontwikkeling gebeurde met de onthulling van het naambord boven de parkeergarage en vervolgens een inkijk in een van de appartementen waar wethouder Geert Snijders een toespraak hield. Daarmee was de ceremonie voor een klein gezelschap betrokkenen met onder meer de oud-directer van de HAS Sjef Valk, die indertijd het gebouw aan de -toen nog-Gebr. Van Wanrooij verkocht, afgerond.

De architect is Liesbeth van der Pol van DOK Architecten in  Amsterdam, was vanwege ziekte verhinderd. Uitvoering: Hendriks Bouwbedrijf in Oss. 

> Toespraak wethouder Geert Snijders, zie hieronder.-Links en links boven: Met confetti werd de onthulling van
het naambord Amazones boven de ingang van de parkeergarage ondersteund. Rechts achteraan wethouder Geert Snijders en vooraan de stedenbouwkundige.  ..

-Boven; Het proosten rond de oplevering van de drie flats aan de Antoon Derkinderenlaan/Baden Powellstraat
.
vlnr Clemie van Wanrooij, Hendrik Hulscher van Van Wanrooij, projectontwikkelaar Pieter de Kort, wethouder Geert Snijders en de oud-directeur van de HAS, Sjef Valk.

foto's © paul kriele, 24 november 2014.
 

Start van project 16 jaar geleden..
Het zal wel meer dan 16 jaar geleden zijn geweest, dat Valk het gebouw aan de projectontwikkelaar verkocht. 'Want.... toen startte Van Wanrooij de plannen,' aldus Pieter de Kort, projectontwikkelaar bij Van Wanrooij. 'Met dat geld,' zo vertelt Sjef Valk, kleinzoon van een broer Albert van de bekende Bossche architect H.W. Valk, 'kon toen op de onderwijsboulevard een nieuwe HAS worden gebouwd.'


Drie flats 'De Amazones', die staan op het oude HAS-terrein, opgeleverd.

linker foto's © paul kriele, 2 juli en 24 november 2014 [r.] .

Toespraak wethouder Geert Snijders
“De Amazones is van grote meerwaarde voor de wijk De Muntel en voor de stad. Goede woningen, prachtig ontworpen, bijzonder vlot verkocht én gebouwd. Een project om met recht trots op te zijn.

De gemeente heeft lange tijd geleden bewust gekozen om op deze locatie van de voormalige Hogere Agrarische School (HAS) een woningbouwproject mogelijk te maken. Betrokken partijen hebben flink hun nek uitgestoken en een lange adem nodig gehad om op deze plek tot realisatie te kunnen komen. De weerstand vanuit de directe omgeving tegen hoogbouw heeft ertoe geleid dat uiteindelijk de woontorens in hoogte zijn beperkt gebleven tot ca. 50 meter (waar aanvankelijk meer dan 100 meter was beoogd).
Dankzij de betrokkenheid, de investering en het volste vertrouwen van Van Wanrooij Projectontwikkeling in de haalbaarheid, is het mogelijk geworden om dit project te kunnen realiseren. Een geweldige toevoeging aan de stad.'

Toespraak Clemie van Wanrooij, directeur projectontwikkeling
 “De woongebouwen voorzien in een grote vraag onder senioren naar woningen nabij het centrum van de stad en de rust van een park”. Ook hij is erg trots op het resultaat en hij benadrukte de grote inzet van alle medewerkers: “We hebben dit eindresultaat in een zeer korte verkoop- en bouwperiode gerealiseerd en dat is een grote pluim voor iedereen die hieraan mee heeft gewerkt”.


Terug naar boven