Open dag bij Vrijmetselaars op monumentendag

Printerversie
Gepubliceerd op: 20-08-2015 | Gewijzigd op: 20-08-2015
Op zaterdagmiddag 12 september 2015 houden de Bossche Vrijmetselaarsloges* een opendag. Op die middag kunnen belangstellenden in het Stadshotel ‘Jeroen’ op het Jeroen Boschplein informatie inwinnen.
 

De logo's van Gezellen van Sint Jan [l.] en Quintessens

Al in 1776 ontstond de eerste Bossche Loge. Na een tussentijdse verhuizing naar  Tiel [1950]  werd 23 Jaar later  de Loge ‘Gezellen van Sint Jan’ opgericht, gevolgd door de Loge ‘Quintessens’ in 2013. Beide Loge’s zijn aangesloten bij de Orde van Vrijmetselaren  en richten zich uitsluitend op mannen.
Vrouwen hebben ook twee mogelijkheden: ‘Danu’ een kersvers initiatief dat zich in de oprichtingsfase bevindt en de Loge ‘Het Elfde Licht’ aangesloten bij de aan de Vrijmetselarij verwante Orde van Weefsters.  www.ordevanweefsters.nl

Er bestaat ook Gemengde Vrijmetselarij.  Hoewel zij in Den Bosch (nog) geen Loge hebben zijn op de infomiddag wel leden aanwezig die informatie kunnen verstrekken. Voor info: http://www.ledroithumain.nl


*Het aantal vrijmetselaren in onze regio is de laatste jaren flink toegenomen, maar de stad heeft momenteel geen Logegebouw. In de vorige eeuw wel: dat was gevestigd aan de Handelskade.
Quintessens heeft 33 leden, het begon me 16 leden. De Gezellen van Sint Jan telt 52 leden.


In een tijd waarin mensen op zoek zijn naar zichzelf en nieuwe antwoorden trachten te vinden op de grote levensvragen biedt de Vrijmetselarij een universele methode naar zelfkennis en persoonlijke groei.
Meer info via Vrijmetselaars