Lambert Heijmans overleden

Printerversie
Gepubliceerd op: 25-08-2012 | Gewijzigd op: 25-08-2012
Vrijdag 24 augustus 2012 is in Rosmalen Lambert Heijmans een van de acht kinderen van Jan en Allegonde [Gon]Heijmans van der Doelen na een hersenbloeding overleden.
De in 1934 geboren Lambert volgde in 1964, twaalf jaar na zijn komst bij het bedrijf, zijn vader op als directeur.
Lambert startte in 1964 als lijntrekker [afdeling 'Wegmarkering' stapte uit de firma in december 1994 als lid van de Raad van Bestuur. [Lambert was vanaf eind 1969 lid en per 1 januari1989 voorzitter RvB].








Lambert Heijmans,
* 31 december 1934  + 24 augustus
2012.

foto uit boek 'Den Heijman'.

In 30 jaar maakte het oorspronkelijke [oprichting in 1923] stratenmakersbedrijf een enorme ontwikkeling en groei door.
Mede dankzij de Tweede Wereldoorlog en opdrachten voor vliegvelden, raakte het bedrijf meer nationaal bekend waardoor het ook landelijk opdrachten binnenhaalde. Dat aspect vliegvelden vormde de grondslag voor het Turks avontuur met de aanleg van vliegvelden voor de NATO in Batman en Malatya. Ook onder meer Lambert, toen werkzaam bij 'Uitvoeringen', werd uitgezonden naar Turkije.
Ook in die beginjaren vijftig ontwikkelde zich de afdeling Wegmarkeringen, waar Lamberts eerste werkzaamheden lagen.
In de wederopbouwjaren 50 en vervolgens in de recessiejaren in de aannemerswereld van de jaren 60 ontstond de woningbouwtak Heboma, nu Heijmans Vastgoed, met het bekende Heijmans prefabsysteem, waaraan ftatgebouwen onder meer in Den Bosch [Hintham] en  Boxtel herinneren.

Lambert: 'Vanuit de aanleg van vliegvelden, irrigatiewerken en de zware betonbouw en asfaltwerken kwamen de Deltawerken in beeld. Dat was in het kort een ontwikkeling van- in 1952 -een omzet van Hfl. 10 miljoen naar Hfl. één miljard in 1993. Heijmans stapte in 1993 naar de beurs*. Het jaar daarop Lambert 60ste, stapte Lambert op om ruimte te geven aan nieuw talent en nieuw bloed in de organisatie[-leiding] .
Sociaal zette Lambert zich [financieel] in voor tal van projecten onder meer in Afrika [Ethiopië] en voor 'Mensen in Nood'  en voor de Rosmalense harmonie St. Cecilia. Lambert was ook voorzitter van de Kamer van Koophandel.

Bij zijn 40-jarig jubileum werd Lambert Heijmans onderscheiden  met het Officierschap in de Orde van Oranje Nassau.

'Mijn deur staat altijd open,' was de slogan van deze op en top Heijmansman.

Woensdag 29 of donderdag 30 augustus 2012 volgt de afscheidsdienst en begrafenis van Lambert Heijmans in Rosmalen.

* Officiële notering op Amsterdamse Effectenbeurs per 16 september 1993. Vanaf die datum heet de 'Verenigde Heijmans Bedrijven b.v.' kortweg Heijmans N. V. .

Terug naar boven