Weener Award voor Canon Den Bosch

Printerversie
Gepubliceerd op: 05-11-2014 | Gewijzigd op: 06-11-2014
Woensdagmiddag 5 november 2014 heeft wethouder Huib van Olden, na een informatiebijeenkomst* over de participatiewet, in de Weenervestiging op de Van Herpensweide, voor circa 100 ondernemers  de Weener XL Award 2014 uitgereikt aan Canon Den Bosch. Teamleider Damiet Swaan en Operations Director Michael Kusters mochten een cheque van € 5.000 [te besteden voor  een project maatschappelijk ondernemen] en een kunstwerk van Cor Unum  in ontvangst nemen. 
De Weener Award is een stimuleringsprijs, die door Weener XL in het leven is geroepen om bedrijven te belonen die zich inzetten voor een betere positie van mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt.

*De organisatie was in handen van Brabants Zeeuwse Werkgeversorganisatie [BZW] en WeenerXL en de collega bedrijven WSD en IBN.


Weener XL Awarduitreiking

vlnr. Michael Kusters en Damiet Swaan van Canon Den Bosch met de cheque van  € 5.000 en een kunstwerk dat wethouder Huib van Olden vast houdt.
Uiterst rechts Weenerdirecteur Sjoerd van het Erve
.

foto © paul kriele, 5 november 2014.

De Weener Award wordt jaarlijks toegekend aan een bedrijf dat zich op een bijzondere manier profileert bij de aanname en de begeleiding van mensen met een beperking.
Ondanks die roerige tijd heeft Canon er voor gekozen de medewerkers van Weener XL trouw te blijven en neemt het aantal mensen waar zij een plek voor wil creëren nog steeds toe. Op dit moment bestaat al ruim één derde van het personeelsbestand van deze Canon vestiging uit mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt.

Canon Den Bosch heeft zich volgens de jury  daarin meer dan andere bedrijven gemanifesteerd in haar maatschappelijk verantwoord ondernemersschap. Zij heeft 7 WSW medewerkers in dienst van wie er eentje -aanvankelijk werkzaam in het  fotoarchief -zich zelfs profileerde tot professioneel fotograaf.

De andere genomineerden waren Welzorg ’s-Hertogenbosch en EVAC.


De paneldiscussie  vlnr discussieleider André van Gils en Gaby van de Westelaken van Gaby Schoonmaak, Frans Brouwers van Moonen Onderhoud en Renovatie en Gideon Verhoeven van Orlyende Voets.

foto © paul kriel, 5 november 2014.

Op de informatiebijeenkomst,die door circa 90 werkgevers en betrokken instanties werd bijgewoond, en voorafgaand aan de prijsuitreiking plaatsvond, werd vanuit uiteenlopende aspecten en ervaringen ingegaan op het traject dat door de invoering van de participatiewet  vanaf 1 januari 2014 ingaat. Die wet beoogt meer mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt aan het werk te krijgen. Het streven is er op gericht voor 2016 landelijk 12.500 banen en in Noord-Oost Brabant 845 [545 bedrijfsleven en 280 overheid] gerealiseerd te hebben. 

In een paneldiscussie kwamen Gideon Verhoeven van Orly ende Voets, Gaby van de Westelaken van Gaby schoonmaak en  Frans Brouwers van Moonen Onderhoud en Renovatie uitvoerig aan het woord  en beantwoorden vragen uit de zaal.
De drie zijn een voorbeeld waar SW-ers en andere werknemers met een achterstand speciale zorg en aandacht krijgen. Met praktijk voorbeelden toonden  de drie managers dit aan.

Terug naar boven