Weenergroep: Aan 50-plusser eerste Meesterbeurs uitgereikt

Printerversie
Gepubliceerd op: 10-06-2015 | Gewijzigd op: 10-06-2015
Deze week is de eerste kandidaat met een Meesterbeurs aan de slag gegaan bij Weener XL. Dat is de eerste in Noord-Brabant. De gemeente zet komend jaar honderd Meesterbeurzen in om vijftigplussers aan het werk te helpen.
De beurs biedt vijftigplussers die nu buiten het arbeidsproces vallen de mogelijkheid van een nieuwe start op de arbeidsmarkt, waardoor zij opnieuw meester worden van hun loopbaan. 
Wethouder Huib van Olden 
van onder meer Arbeidsmarkt.

foto © paul kriele, 20 januari 2015.

Wethouder Huib van Olden [van o.a. Arbeidsmarkt] : 'De Meesterbeurs helpt mensen met veel werk- en levenservaring, terug in het arbeidsproces en tegelijkertijd dringt het de werkloosheid terug door een  goede samenwerking met bedrijven en onderwijs.”
WeenerXL op de Van Herpensweide.

Hoe werkt de Meesterbeurs
Bij een Meesterbeurs kan een werkgever een vijftigplusser een stage aanbieden. Zij gaan een leer-werkovereenkomst voor zes maanden met elkaar aan. Het gaat om additioneel werk voor maximaal zes maanden. In die periode kan de werkzoekende zijn competenties en vaardigheden gebruiken en verbeteren. Werkgevers komen op deze manier in contact met gemotiveerde potentiële werknemers.

De werknemer behoudt zijn uitkering -met sollicitatieplicht- en krijgt daar van de werkgever voor het verrichte werk
€ 150 bovenop. Inzet van een meester-stagiair voor een half jaar kost de werkgever eenmalig € 900.
Meer informatie:  www.meesterbeurs.nu.