Nieuwbouw voor WeenerXL op Michelinterrein

Printerversie
Gepubliceerd op: 12-09-2018 | Gewijzigd op: 13-09-2018
Aan de Oude Engelenseweg-hoek Oude Vlijmenseweg  ligt een braakliggend terrein. Dat was indertijd van Michelin. Een deel is al bezet door Arriva. Maar nog 34. 000m² is vrij.  Daar gaat, zoals wethouder Huib van Olden en Sjoerd van 't Erve, directeur van WeenerXL woensdagmorgen 12 september 2018 aan de pers berichtte, de nieuwbouw komen van Weener XL, het werk-ontwikkelbedrijf van de gemeente waar indertijd de Sociale Dienst aan werd toegevoegd . Per jaar komen er 17.000 personen om er te werken, een uitkering aan te vragen of voor een begeleiding naar een baan. Op de locatie Van Herpensweide werken 1000 personen, waarvan 300 ambtenaren.

Wethouder Huib van Olden en
Sjoerd van 't Erve, directeur van WeenerXL bij hun toelichting
op de nieuwbouw van WeenerXL.


foto © paul kriele, 12 september 2018.
...............................................................


Het gebouw van WeenerXL dateert van1968 en was aan vervanging toe. De keuze voor nieuwbouw viel noch op het EKP-terrein, noch op de Jamfabriek aan de Helftheuvelweg en ook niet op de huidige locatie Van Herpensweide, maar op  de locatie Oude Engelense weg. Die locatie is goed bereikbaar, aldus Van Olden en is en qua beschikbaarheid direct te bebouwen en geeft tijdens de verbouwing geen storing aan het functioneren van de organisatie in het huidige gebouw. 

Het gebouw van WeenerXL [*1968] op de Van Herpensweide is gedateerd. 'Oud en versleten,' zegt wethouder Huib van Olden.


foto ©  paul kriele, 6 maart 2018.
....................................................
 
Eind dit jaar is het voorontwerp klaar en in 2019 volgt, na akkoord van de gemeenetraad, de aanbesteding.
In januari 2020 hoopt directeur Sjoerd van 't Erve dat de bouw kan beginnen. De verhuizing van de Van Herpensweide naar locatie Michelin staat voor de tweede helft van 2021 gepland. Kosten -volgens budget - €1,8 miljoen.

Het gebouw zal in compartimenten worden opgezet, gezien een mogelijke toekomstige funcietwijziging en is ook duurzaam [gasloos]. Het beslaat 1.6000 m ²  [9.000 m² bedrijfsvoering en 7.000 m² kantoor]. De rest is voor parkeervoorziening. 

De Van Herpensweide, die al vanaf 1968 is bebouwd en al  deels de nieuwe flat op Orthen Links bevat, komt srtraks [na 2021] voor verdere woningbouw beschikbaar.


Terug naar boven