Nieuwe eigenaar kasteeltje Meerwijk

Printerversie
Gepubliceerd op: 15-09-2020 | Gewijzigd op: 15-09-2020
Nieuwe eigenaar kasteel Meerwijk
Mark Vaneker uit Twente [Haaskbergen] is de nieuwe eigenaar geworden van kasteel Meerwijk, gelegen  aan de Dieze in Engelen.
Vanekeer wil aan het kasteel nieuw leven inblazen en mikt op een gelegenheid voor feesten en partijen en andere bijeenkomsten. Ook gaat hij het landgoed aanpakken.Bron: Dtv.
Zie www.kasteelmeerwijk.nl 
 
Op Kasteel Meerwijk staan kwaliteit en originaliteit hoog in het vaandel. Het complex beschikt over meerdere schitterende terrassen gelegen aan rustig vaarwater, in het groene hart van Den Bosch.  Iedere mooie dag wordt bij ons dan ook afgesloten met de glimlach van een geweldige zonsondergang.
In de winter is er de warmte van onze grote kasteel-haard in onze sfeervolle jachtkamer en in de aansluitende authentieke bar & whisky-bar of op het verwarmde winterterras aan het water van de Dieze.

Bericht van 7 september  2016 Unieke vastlegging historie kasteeltje Meerwijk
Rob Gruben* is druk bezig met het samenstellen van een boek over het veel besproken Kasteeltje Meerwijk, gelegen aan de Dieze, recht tegenover Engelen.
Het perceel kwam voorjaar 2016 in handen van de zakenman Timo Bosma, maar die heeft het zelf ook al weer jaren te koop gezet***.  Intussen heeft Bosma het interieur van het witte kasteeltje, dat ooit een hoerenkast was van de familie van Ackemans*, tot een Bed & Breakfast accommodatie ingericht voor meerdere units. 
Redacteur Rob Gruben kreeg alle vrijheid om over het wel en wee van het kasteel en meer nog over de familie Ackermans te schrijven....
 
De geschiedenis van Kasteel Meerwijk wordt
vastgelegd in een boek, 
het eerst dat over dit veel besproken object verschijnt.


foto © paul kriele, 24 februari 2010.
Landgoed rondom kasteel Meerwijk dat gebouwd werd
iov jonkheer Van Tijen Bosch, de laatste heer van Empel.
 

Het redacteurschap van 'Meerwijk, de  teloorgang van een Tudor landhuis'* *[als werktitel] staat onder leiding van Rob Gruben.  Gruben werkt in dit project samen met Bertie Geerts, de archivaris van Grasso/Grenco. Gezien de veelomvattende voorbereidingen zal pas in 2017 dit boek verschijnen.

*De in Engelen -recht tegenover het kasteel Meerwijjk- geboren Rob Gruben studeerde bouwkunde in Delft  [afgestudeerd in 1989],  een studie die hij combineerde met een archeologie in Amsterdam en kunstgeschiedenis in Leiden.
Zijn carrière begon als vrijwilliger en daarna als freelancer bij de BAM in Den Bosch. Tegenwoordig is hij directeur van  BAAC bv,  Bouwhistorie en Archeologie.

**Tudor is in de architectuurwereld een Engelse bouwstijl. 
De naam is afgeleid van het Engelse vorstenhuis Tudor [1463-1603].

***Fragment uit artikel  'Kasteeltje Meerwijk historie & verkoop' dd. 21 maart 2006
Het kasteeltje Meerwijk werd gebouwd iov jonkheer Van Tijen Bosch, de laatste heer van Empel. Tijen was onder meer wethouder in Den Bosch. Het kasteeltje is ook nog in bezit geweest van Reigers en vervolgens van Van de Velden, wethouder in Empel.
Meer bekendheid kreeg het onder Jet Ackermans, die er een sexhuis van maakte. Tegenwoordig is het in eigendom van.dochter Henriette die dit landgoed erfde.

***Artikel dd. 17 januari 2013 Kasteel Meerwijk opnieuw te koop.

Terug naar boven