Kruispunt Beverspijken aangepast na ernstig ongeluk in 2015

Printerversie
Gepubliceerd op: 13-07-2017 | Gewijzigd op: 13-07-2017
De gemeente gaat de beplanting nabij het kruispunt op de Beverspijken, waar voorjaar 2017 twee meisjes* op de fiets verongelukten, weghalen. Eerder werd al de verkeersbelijning aangepast en de begroeiïng vaker gesnoeid. 
Ondanks dat er geen relatie met het ongleuk kan worden gelegd, ten aanzien van verkeersregels en/of verkeerstekens, worden toch deze verkeersmaatregelen genomen. Voor zowel de meisjes als voor de chauffeur van de vrachtwagen die hen aanreed, zou het uitzicht belemmerd geweest kunnen zijn.
 
Na een gespek met de Bestuursraad Engelen-Bokhoven worden ook de voorrangsdriehoeken op de aansluiting opnieuw gelegd en zal op de weg naar de Haverlij de max 80 km/uur verlaagd worden naar 70 km/uur. Daar is een verkeersbesluit voor nodig.  
In het derde kwartaal van 2017 zullen de korte termijn maatregelen getroffen worden en zal het verkeersbesluit voor de snelheidsverlaging worden gepubliceerd. 

*Woensdag 26 oktober 2015 werden twee schoolmeisjes [14 en15 jr.] uit Engelen, die op het Sint Janslyceum [Mavo], zitten op de fiets, door een vrachtwagen uit Zaltbommel aangereden. Beiden zwaar gewonde slachtoffers, raakten onderweg naar het ziekenhuis in Nijmegen in coma.