Kandidaat-koper Kasteel Meerwijk laat het afweten

Printerversie
Gepubliceerd op: 08-09-2005 | Gewijzigd op: 16-09-2016
De kandidaat koper die begin dit jaar serieus belangstelling toonde voor het idyllisch gelegen Kasteeltje Meerwijk laat het afweten. Er is na ‘de afname’, zoals de ondertekening officieel heet, enige maanden verlopen, in die tijd heeft de koper verder niets meer van zich horen. Het landgoed van 11.000 vierkante meter, gelegen aan de Dieze, tegenover het voormalige zusterklooster in Engelen was eigendom van de familie Ackermans [Zwarte Peter]  wijlen tante Jet en vervolgens de dochter Henriette.
Makelaarsbureau Nieuwenhoven en Lebon op Zuid zet het kasteel gewoon in de verkoop voort. Het staat al sedert mei 2003 op allerlei sites en in makelaarskranten geafficheerd. Als zich een andere dan de eerste gegadigde aandient, dan is het verkocht, aldus makelaar Lebon. De prijs van dit glamourkasteel/huis van plezier hangt ruim boven de twee miljoen euro.

Kasteeltje Meerwijk aan de Dieze, vanuit het Westen [l] en het zuidwesten [r] gezien. foto's © gerard monté, 14 augustus 2003.

Het kasteeltje Meerwijk werd gebouw iov jonkheer Van Tijen Bosch, de laatste heer van Empel. Tijen was onder meer wethouder in Den Bosch. Het kasteeltje is ook nog in bezit geweest van Reigers en vervolgens van Van de Velden, wethouder in Empel.
Meer bekendheid kreeg het onder Jet Ackermans die er een sexhuis van maakte. Tegenwoordig is het in eigendom van  dochter Henriette, die  het landgoed erfde.

Kasteeltje Meerwijk verkocht  bericht dd. 4 mei 2005.   

Kasteeltje Meerwijk is- bijna -verkocht. Makelaar Nieuwenhoven maakt nog enig voorbehoud, maar eind mei wordt- rond de financiering van het 'witte kasteeltje'- de knoop doorgehakt.
Het voormalige buitenverblijf van een rijke Empelnaar*gelegen aan de Dieskant in [liever tegenover] Engelen, staat in onze dagen beter bekend als een sjiek erotisch bordeel. Het was eigendom van het echtpaar wijlen Willy en Jeanette- roepnaam Tante Jet  Ackermans. Tegenwoordig is het in handen van dochter Henriette, die ook de coffeeshop Meetpoint in de Hinthamerstraat exploiteert.
Eind mei valt de beslissing over de financiering en uiteindelijke verkoop van het witte kasteeltje.Vorig jaar kwam Crescendo nog in beeld als kandidaat-koper.

De St. Lambertuskerk, rechts gezicht op het landelijk gelegen dorpje Engelen. foto' s © gerard monté, 14 augustus 2003.
Terug naar boven