Kasteel Meerwijk - bijna - verkocht

Printerversie
Gepubliceerd op: 21-03-2006 | Gewijzigd op: 16-09-2016
 Kasteeltje Meerwijk, gelegen in Engelen, aan de oevers van de Dieze, is verkocht. Makelaar Nieuwenhoven-Lebon heeft uiteindelijk de Bossche zakenman Timo Bosma, als koper weten te strikken.

Kasteel Meerwijk na de renovatie voorjaar 2010.

foto © pau kriele, 24 februari 2010.

Zicht vanaf  Engelen op Kasteel Meerwijk, gelegen op de oever van de Dieze.

foto © gerard monté, 14 augustus 2003.

Vanaf mei 2003 zijn er vele opties en kijkdagen geweest. Vele potentiële kandidaten dienden zich aan, maar de koopsom van krap drie miljoen euro bleek te hoog gegrepen. De koopsom, die overigens niet wordt prijsgegeven, wordt nu geschat op 2.225.000 -2.250.000 euro. Bosma, is een jonge Vughtse zakenman in software die inmiddels is gepormoveerd tot directeur van zijn Real Enterprise Solutions [de Brand], dat ie in 1999 oprichtte.
Bosma geeft aan het complex de bestemming van woonhuis/kantoor. Met de koop komt er een eind aan de kleurrijke en erotische historie van het kasteeltje aan de Gemaalweg in de Kerkhoek, dat 150 jaar geleden als buitengoed van een Empelse jonkheer werd gebouwd en 20 jaar geleden in eigendom kwam van de Bossche familie Ackermans.
 
Zomers verscholen achter het loof: Kasteel
Meerwijk
.

foto © gerard monté, 14 augustus 2003.
  

Kandidaat-koper Kasteel Meerwijk laat het afweten   8 september 2005. 
De kandidaat koper die begin dit jaar serieus belangstelling toonde voor het idyllisch gelegen Kasteeltje Meerwijk laat het afweten. Er is na ‘de afname’, zoals de ondertekening officieel heet, enige maanden verlopen, in die tijd heeft de koper verder niets meer van zich horen. Het landgoed van 11.000 vierkante meter, gelegen aan de Dieze, tegenover het voormalige zusterklooster in Engelen was eigendom van de familie Ackermans [resp. wijlen tante Jet en vervolgens de dochter Henriette.

Makelaarsbureau Nieuwenhoven en Lebon op Zuid zet het kasteel gewoon in de verkoop voort. Het staat al sedert mei 2003 op allerlei sites en in makelaarskranten geafficheerd. Als zich een andere dan de eerste gegadigde aandient, dan is het verkocht, aldus makelaar Lebon. De prijs van dit glamourkasteel/huis van plezier hangt ruim boven de twee miljoen euro.

Historische feiten
Het kasteeltje Meerwijk werd gebouw iov jonkheer Van Tijen Bosch, de laatste heer van Empel. Tijen was onder meer wethouder in Den Bosch. Het kasteeltje is ook nog in bezit geweest van Reigers en vervolgens van Van de Velden, wethouder in Empel.
Meer bekendheid kreeg het onder Jet Ackermans,  die er een sexhuis van maakte. Tegenwoordig is het in eigendom van  dochter Henriette die dit landgoed erfde.

In Empel, op de kruising van de huidige A2 met de A59 [Maasroute] stond vroeger het slot van Empel. Dat zou in de Franse tijd zijn verwoest, zo vertelt Leo de Bekker, waarover op zijn beurt een lezer ons tipte. Kasteeltje Meerwijk is opgebouwd uit stenen van dat oude kasteel.

Kasteeltje Meerwijk bijna verkocht  4 mei 2005.   
Kasteeltje Meerwijk is- bijna -verkocht. Makelaar Nieuwenhoven maakt nog enig voorbehoud, maar eind mei wordt- rond de financiering van het 'witte kasteeltje'- de knoop doorgehakt.
Het voormalige buitenverblijf van een rijke Empelnaar*gelegen aan de Dieskant in [liever tegenover] Engelen, staat in onze dagen beter bekend als een sjiek erotisch bordeel. Het was eigendom van het echtpaar wijlen Willy en Jeanette- roepnaam Tante Jet  Ackermans. Tegenwoordig is het in handen van dochter Henriette, die ook de coffeeshop Meetpoint in de Hinthamerstraat exploiteert.
Eind mei valt de beslissing over de financiering en uiteindelijke verkoop van het witte kasteeltje.Vorig jaar kwam Crescendo nog in beeld als kandidaat-koper.
Terug naar boven