Directeur CCC Jacky Goossens stopt/ CCC verder als projectbureau

Printerversie
Gepubliceerd op: 28-03-2014 | Gewijzigd op: 06-08-2016
Het CCC gaat verder als projectbureau met ervaren, professionele vrijwilligers. Partners of instanties kunnen projecten aandragen [waarin zij tijd en geld steken], die door het CCC gefacilteerd of gestimuleerd en/of ondersteund worden. De omslag is gemaakt door geldgebrek [bezuinigingen].
Het is nog onzeker hoe lang het CCC in de Nieuwstraat gevestigd blijft. Eigenaresse van het GZG-terrein Heijmans 'gedoogt' de situatie nog zo lang er geen omlijnd plan op tafel ligt.

Na acht jaar stopt Jacky Goossens als directeur en motor van/achter het City Change Center [CCC],  een instiuut dat de creativiteit van Bosschenaren wil stimuleren met als doel -door bundeling van krachten -de stad aantrekkelijker en nog meer leefbaar te maken. 
Op de achtergrond speelt een onderzoek dat de afgelopen maanden,  iov het bestuur heeft plaats gevonden. Dat resulteerde -onder druk van de bezuinigingen- in een andere opzet van de organisatie.
In een brief stelt Goossens dat de organisatie van structuur verandert. ' Olv een nieuw bestuur en met communicatiedeskundige Theodoor van Leeuwen start het CCC [projectbureau] een nieuwe werkwijze, wat betekent dat het projectbureau moet gaan functioneren als vrijwilligersorganisatie. 

Om een verklaring gevraagd, zegt Goossens, dat 'gedwongen' het effect is van een beslissing van het bestuur, ingegeven door gebrek aan financiën.... .'

Jacky Goossens vertrekt gedwongen -na acht jaar -als motor en
initiator van het City Change Center.


foto © paul kriele, 27 september 2012.


Na een opsomming wat het CCC in acht jaar heeft bereikt, dankt Goossens alle collegae vrijwilligers en noemt met name haar steun en toeverlaat Maruja Gutierrez..
'Ik hoop dat het CCC als onafhankelijk platform kan blijven bestaan en kan blijven zorgen voor verbinding, krachtenbundeling, samenwerkingsverbanden en mooie projecten, aldus de afscheidsbrief van Jacky Goossens.