Ontbijt in GZG-klooster in geest van Hundertwasser

Printerversie
Gepubliceerd op: 27-08-2012 | Gewijzigd op: 07-08-2022
Op donderdagmorgen vroeg  27 september 2012 organiseert de coördinerende denktank CCC [City Change Center] ism kernpartner Koning Willem I College een apart ‘Hundertwasser-ontbijt’.
De bijzondere stijl en werkwijze van de beroemde Oostenrijkse kunstenaar en architect Hundertwasser inspireerde studenten van het Koning Willem I College tot het maken van art impressions van een in “Hundertwasser-stijl’ getransformeerd GZG terrein. De beelden zijn v/a 11 september bij Kunstlocatie Würth [op de Brand] te zien. 
 
Impressie van studenten van het KW 1-C,  in stijl van Hundertwasser, van GZG-gebouwen. Links: Klooster  en hierboven een van de verpleegvleugels.

Tijdens het ontbijt zullen verschillende sprekers vanuit verschillende invalshoeken, maar vooral vanuit het hart, vertellen over hun kijk op een (tijdelijke) transformatie van het GZG-terrein in Hundertwasser-stijl.
De sprekers:
-Coen Free (KW I-College) gaat in op de kunstenaar Hundertwasser en de kansen die een gedurfde transformatie van het GZG-terrein de stad biedt
-Edwin Smolders (Twee Snoeken) gaat in op de architectonische aspecten
-Bart van de Worp (Heijmans) belicht de visie van Heijmans
-Karl Heinz Bardmann en Brigitte Hoppenbrouwers (Würth Nederland B.V.) vertellen over hun visie op kunst en cultuur als ondernemer en over de Hundertwasser expositie.

Ook is tijdens het ontbijt in de kapel de tentoonstelling te zien met de art impressions van de Koning Willem I studenten. Dit alles in de voormalige kapel die door FMT Vastgoedbeheer beschikbaar wordt gesteld. Styliste Katja van Ewijk verzorgt de aankleding van de ruimte.
Aanmelding voor het gratis ontbijt in de voormalige kapel van het GZG-zijde Burg. Loeffplein(tegenover parkeergarage Tolbrug) via  info@cccs-hertogenbosch.nl .