Werkgroepen opgericht na idee leegstaande panden in te 'vullen'

Printerversie
Gepubliceerd op: 31-08-2012 | Gewijzigd op: 31-08-2012
Uit het initiatief van afgelopen voorjaar van de Creatieve Piramide* om langs leegstaande panden in de binnenstad een wandeling te houden, zijn uiteindelijk drie werkgroepen voortgekomen: Werkgroep 'Creatief', de Werkgroep 'Ontspanning en Zingeving' en de werkgroep 'Nieuw ondernemen'.
Doel was om bij de deelnemers creatieve ideeën op te roepen, óf om die leegstand opnieuw in te vullen, óf mogelijk ook ideeën los te kweken, waardoor die 'leegstand' een tijdelijke creatieve bestemming krijgt.

Grote opkomst voor wandeling langs leegstaande panden.
Rechts Jacky Goossens [CCC] en Renée Spermon van de Blb.
foto © paul kriele, 29 maart 2012.

-De werkgroep 'Creatief' wil aan kunstenaars en vormgevers tijdelijk [ivm bruikleencontracten] leegstaande winkelpanden ter beschikking stellen om zo een levendig beeld te krijgen en aan makelaars te laten zien dat er iets goeds met een pand kan gebeuren.
-De werkgroep 'Ontspanning en zingeving' voorziet een stilte ruimte in de binnenstad  voor meditatie en/of het organiseren aan met stilte gelieerde activiteiten 
-De werkgroep 'Nieuw ondernemen' wil in de nabijheid van de Markt een Conzzpt Store opzetten, die een combinatie kan zijn van winkel, atelier, webshop en expositieruimte. Temidden van exposities van beginnende en bekende collegae-designers verkopen vermaarde designers er hun producten.

Organisatie, beheer, de financiering en bijv. de pr zijn nog aspecten die verder uitgewerkt dienen te worden.

*Het City Change Center, de Bewonersvereniging leefbare binnenstad [Blb] en de binnenstadsmakelaars hielden donderdag 29 maart 2012 een wandeltocht langs tal van panden in de binnenstad. Zie artikel: Grote belangstelling voor wandeling langs 'leegstand'. dd. 29 maart 2012.