Jaarverslag CCC over 2012

Printerversie
Gepubliceerd op: 15-07-2013 | Gewijzigd op: 15-07-2013
Het City Change Center [CCC], dat probeert aan te zetten tot prikkeling wat moet leiden tot nieuwe initiatieven, gaat voortaan ook zelf concrete projecten oppakken. Dat is een omslag vergeleken bij het feit dat zij voorheen meer optrad als ´verbindingsofficier´,  zoals in het ´Jaarverslag 2012´ te lezen valt.
´Maar deze nieuwe werkwijze moet dan wel leiden tot noodzakelijke financiële middelen.´
Dat aspect is nog een zwak element van het CCC, dat  in 2012 nog maar net subisidie van de gemeente kreeg. Opvallend is dat het CCC niet aan fondsenwerving deed/doet, omdat er geen capaciteit voor is en dat er evenmin een reserve is opgebouwd.
Het tweesporen beleid blijft echter bestaan als projectleider en als bruggenbouwer én als facilitator.


Het jaarverslag 2012 gaat verder onder meer in op voorbije en komende projecten zoals :

-Het opzetten van een voedseltuin bij de Voedselbank nav de 'Groene wandeling' door het Paleiskwartier [21 juni 2013]waarbij Dominique Villanueva dit idee opperde. Het is intussen door het CCC opgepakt.
-Een ander thema van een CCC-bijeenkomst: 'Wat is de toekomst van het vrijwilligerswerk en wat is er nog voor nodig en wat moet anders?'
-De leegstandswandeling met de Blb en de NVM makelaars [29 maart 2013] om ideeën tegen de leegstand op te halen. Resultaat: o.a. stiltecentrum, kunstexpo door jongeren en  het nieuwe ondernemen [etaleren van producten van jong ondernemers].
-De Ronde Tafelbijeenkomst  'Is Den Bosch toekomstproof?' [26 maart 2013] ma.w.:  Is de stad toekomstproof en interessant genoeg voor ze om tijdens en na hun studie te (blijven) wonen? De discussie stond olv Lisette van der Swaluw in aanwezigheid van wethouder Jeroen Weyers.

De financiële positie en het capaciteitsprobleem noopt het CCC in 2013 af te zien van ontbijten en wandelingen.
Zie de site van CCC met jaarverslag