Nieuw project leegstaand pand/ samengaan evenementenorganisaties

Printerversie
Gepubliceerd op: 12-09-2013 | Gewijzigd op: 12-09-2013
De zomer Nieuwsbrief van  het CCC bevat meer dan één opvallende onderwerpen, zoals het -op efficiency gericht-samengaan van evenementenorganisaties en -opnieuw -een project rondom een leegstaand pand.

29 augustus 2013: Drukte rond Hinthamerstraat 147 bij de opening van de creatieve ideeënwinkel. De sheets met een idee worden in de etalage geprojecteerd.
foto's © paul kriele, 29 augustus 2013.

Op 29 augustus werd op intiatief van stadskunstenaar Lucas de Man op Hinthamerstraat 147 een pand met creatieve ideeën geopend. Voorstellen kunnen worden ingediend, worden beoordeeld en na goedvinden in de etalage geprojecteerd. Het project is een samenwerking tussen de pandeigenaar, de makelaar, de tijdelijke ‘bewoner’ en de verbindingsofficier (CCC). 

'VOLOP  is het volgende  ‘leegstandproject’. Kunstenaars, vormgevers en industrieel ontwerpers presenteren zich gedurende 3 maanden in diverse leegstaande panden en worden daarbij ondersteund door het BKKC (Brabants Kenniscentrum Kunst en Cultuur),  als beheerder de ABS (Atelier Beheer Stichting) en als coördinator het CCC. Door van meerdere panden gebruik te maken ontstaat een kunstenaarsestafette, waar iedere participant  zijn voordeel mee kan doen. 
Er volgen nog meer initiatieven tegen de leegstand in de binnenstad:

- Een pop-up eetbar waar je gemakkelijk binnenstapt, met vrienden of alleen en waar je nooit weet wat je kunt verwachten.

- Een tijdelijke expositie waarbij kunstenaars een opdracht uitvoeren op basis van een thema. Het doel van de tijdelijke expositie is het bij elkaar brengen van kunstenaars van verschillende generaties om te netwerken.

- Het vullen van lege etalages. Eerste voorbeeld hiervan is Roger Walschots die in Vughterstraat nr. 95 gedurende drie maanden zijn werk heeft gepresenteerd. De volgende kunstenares/beeldhouwer is Lilian Steenhuisen.

-Vintagewinkel/kledingbank voor kleding. Maar de winkel duikt steeds op een nieuwe, ludieke locatie op.

- Artswap is een uitwisselingsproject waarbij kunstenaars uit Lapland voor 2 maanden ruilen van leven, huis, atelier, netwerk met Brabantse kunstenaars. Er wordt een documentaire gemaakt van het hele proces. Ter afsluiting van het project wordt die zowel in Nederland als in Lapland in een leegstaand pand gepresenteerd.

De projecten worden door de gemeente financieel gesteund.

Samenwerkende evenementenorganisaties
Na de bijeenkomst op 30 mei [TheateradParade] richt de Stuurgroep Samenwerkende Evenementenorganisaties
 zich op één gemeentelijk loket voor evenementenorganisaties en advisering over de concept-evenementennota.
Daarnaast werkt zij aan de opzet van een gezamenlijke, centrale inkoop van diensten en faciliteiten.
 Terug naar boven