Rombouts bij afscheid Ere burger van Brabant/Kunstnacht

Printerversie
Gepubliceerd op: 28-09-2017 | Gewijzigd op: 28-09-2017
Na het symposium over de Ontwikkeling van het burgemeestersambt' in het Bestuurscentrum op woensdagavond 27 september 2017, dat  bij gelegenheid van het afscheid van burgemeester Ton Rombouts werd gehouden, ontving de vertrekkend 66-jarige eerste burger van 's -Hertogenbosch, de titel ere-burger van Brabant uit handen van de CdK Wim van de Donk.
Van de Donk: Rombouts heeft een belangrijke rol gespeeld bij het vertegenwoordigen van 's-Hertogenbosch zowel nationaal als internationaal'. Daar werden het Jeroen Boschjaar en de Tour de France [eind jaren 90 specifiek bij genoemd. 

De nieuwe ere burger van
Noord-Brabant Ton Rombouts met
zijn vrouw Marijke en CdK Wim van de Donk. 


foto © henk van esch, 27 september 2017.
...............................................................................................

Als herinnering aan dit vertrek ontvingen alle aanwezigen het boekje 'De hand van Ton Rombouts' waarin levensloop, visie en blik van Rombouts en tijdgenoten op zijn ambt in beeld komen. Het soms kritisch, maar merendeels lovend geschreven boekje is van de auteurs Pieter Tops, hoogleraar Bestuurskunde en Rodney Weterings, bestuurskundige en oud-wethouder in Den Bosch. 

Kunstnacht
Zaterdag 30 september is er nog  een groots opgezet publieks afscheid voor en in het stadhuis. Dat  begint 's morgens met koffie en een'aubade. Het wordt 's avonds laat heropgepakt wanneer tegen middernacht  nog een dichterlijke hulde aan de burgemeester wordt gebracht door Gé van Berkel met 'De Ontketening'. Eric Alink spreekt op de laatste raadsvegadering van Rombouts [ donderdag 28 september 2017] ook nog een column uit.

Deze Kunstnacht voltrekt zich op diverse plaatsen in de stad:  Bij Cathrien, de Tramkade, Artemis/Pand St Josephstraat18 en Het Noordbrabants Museum [Dance avond]. zie ook www.kunstnachtdenbosch.nl

Teqen 00.00 uur zal Rombouts  zijn ambstketen afleggen.