Verzwakt de positie van Rombouts en Den Bosch ..?

Printerversie
Gepubliceerd op: 13-10-2012 | Gewijzigd op: 13-10-2012
Gisterenmiddag, vrijdag 12 oktober 2012,  heeft 'Provinciale Staten' ingestemd met de kandidering van Eindhoven als Culturele Hoofdstad in 2018. Dat ontbrak er nog aan, omdat eerder -in estafette vorm -de 5 grote Brabantse steden -elk met een inzet van  € 10 miljoen - tezamen met de provincie het bedrag van € 100 miljoen hebben gereserveerd. 
Commissaris der Koningin Wim van de Donk leidde als voorzitter deze Statenvergadering, maar trok er plots tussenuit om naar de boekpresentatie te gaan in de Citadel van 'Brabant, Daar brandt nog licht'.
Van de Donk begon bij die gelegenheid zijn toespraak met het bericht van het besluit van Provinciale Staten zoals hierboven genoemd.  Zie artikel Brabantse geschiedenis in stripvorm dd. 12 oktober 2012.

Verliest burgemeester Rombouts, of liever Den Bosch zijn positie tov Eindhoven..?

foto © paul kriele, 6 maart 2012.

Maar voor Den Bosch en met name voor burgemeester Rombouts moet deze aderlating, zoals je de overheveling van bevoegdheden en het verleggen van de leidersrol bij deze ambitie naar Eindhoven toch mag zien, een teleurstelling  betekenen als je al niet over imagoschade spreekt. 
Wij spraken al eerder de vrees uit over een verplaatsing van Justitie naar Eindhoven, wat gelukkig niet is gelukt en een dreigende verplaatsing van het provinciebestuur naar Eindhoven mocht er ooit een provincie Zuid-Nederland komen.

Het stadje Den Bosch wordt als maar meer uitgekleed.
Burgemeester Rob van Gijzel heeft persoonlijk al getracht om bijvoorbeeld de NOS-studio, die aan de Zuid-Willemsvaart is gevestigd, naar de lichtstad te halen vanwege de oneconomische ontwikkelingen van Eindhoven op gebied van ICT en design e.d. . .
Het Brabants Dagblad wijdt vandaag aan de positie van Rombouts,  een breed opgezet artikel,waarin nog eens de degradatie van Rombouts als trekker van de titel 'Culturele Hoofdstad  2018' wordt belicht.