Permanente bewaking burgemeester Rombouts [opgeheven]

Printerversie
Gepubliceerd op: 09-11-2012 | Gewijzigd op: 12-11-2012
Op zaterdag 10 november 212 bleek de permanente bewaking rond burgemeester Rombouts te zijn opgeheven. Alleen de wagen van zijn privéchauffeur stond nog voor de deur op Zuid klaar. Rombouts trad zaterdag 10 november terug op het politiek toneel door zijn deelname aan de ledenvergadering van het CDA Brabant  in Oisterwijk. Rombouts sprak daar als voorzitter van de commissie, die door het CDA werd ingesteld na de nederlaag bij de recente Tweede Kamerverkiezingen.
-----------------------
Bericht van vrijdag 9 november 2012: Permanente bewaking Rombouts
Sedert waarschijnlijk donderdag 8 november 2012 wordt burgemeester Ton Rombouts permanent bewaakt. Voor zijn huis op Zuid staat een Audi met twee rechercheurs [veiligheidsmensen]. Zodra Rombouts naar buiten komt begeleiden ze hem.
Merkwaardig in dit verhaal is dat Rombouts vanaf maandag 5 november 20-12 'ziek' zou zijn, aldus diens collegae wethouders en voorlichters. Bij de een was dat 'ziek' en bij de ander 'ernstig ziek '. 'Hij moet het bed houden,' zei een wethouder.
Vandaag -vrijdag 9 november 2012 - blijkt Rombouts, bij navraag 'keelpijn te hebben', aldus een woordvoerder hedenmorgen.
Het huis van burgemeester Ton Rombouts op Zuid, waar permanent een Audi 47 met daarin twee rechercheurs voor de deur staat.
 


Burgemeester Rombouts: eerst ziek en nu onder bewaking.....
.foto's © paul kriele, 6 maart 2011 en 9
november 2012.

Bevraagd over de bewaking zegt deze gemeentewoordvoerder, dat '...in het algemeen geen mededelingen over bewaking van burgemeester, noch van wethouders wordt gedaan. 'Er zijn vaak wel boze mensen die zich op een bepaalde manier uiten. Dan moeten we maatregelen nemen,' aldus de woordvoerder.
Ook bij het OM, noch bij de politie wordt naar de pers gereageerd op deze bewakingsinzet.

Analyserend zou de man in het Bossche woonwagencentrum aan de Vlijmenseweg, die in de berichtgeving als opdrachtgever van de brand in het gemeentehuis van Waalre wordt genoemd,  de factor kunnen zijn om op deze manier rond de Bossche burgemeester bewaking in te stellen.


Terug naar boven