Antoniegaarde

Het bejaardenhuis Antoniegaarde dat dateeerde  van 1956, met een nieuwbuw tussen de Hekellaan, Windmolenbergstraat en de Zuid-Willemsvaart, is voortgezet  als De Taling, gelegen  op de Kooikersweg/Eendekooi.

Antoniegaarde was op zich eeen nieuwbouw voor de twee bejaarden stichtingen, die in het voormalige Geefhuis waren ondergebracht. Dat huis, nu Bibliotheek, staat op de hoek Hinthamerstraat/St.Josephstraat en huisvest o.a. vanaf 1948 het Annagesticht een tehuis voor mannen en vrouwen. Op die hoek was vanaf 1965 ook het Leonardusgesticht gevestigd.

 

Op de plek van het bejaardenhuis Antoniegaarde werd in 2002/2003 door aannemersbedrijf P.Hoedemakers en Brabant Wonen iov de Van Nijnselstichting een nieuw complex gerealiseerd. Dat bestaat uit koop- en huurwoningen inklusief verzorging afgestemd op senioren. De vleugels van Antoniegaarde aanpalend en via een overdekte overloop in de Louis Aartstraat /Sasse van IJsseltstraat, zijn blijven bestaan.

Laatste artikelen binnen de categorie Antoniegaarde:

Antoniegaarde: Talent op latere leeftijd geŽxposeerd

Antoniegaarde: Talent op latere leeftijd geŽxposeerd

Gepubliceerd op: 19-03-2017 | Gewijzigd op: 19-03-2017
In Antoniegaarde aan de Zuid-Willemsvaart exposeren momenteel vijf bewoners/sters hun talent op het gebied van de teken-en schilderkunst. Het zijn staaltjes van kunstzinnige ideeŽn die het werk van professionals kunnen evenaren.
Lees meer
tv-ster Olga Commandeur zet Antoniegaarde in beweging

tv-ster Olga Commandeur zet Antoniegaarde in beweging

Gepubliceerd op: 11-03-2013 | Gewijzigd op: 11-03-2013
Op woensdag 13 maart organiseert Antoniegaarde een dag die in het teken staat van beweging. Onderdeel van de dag is een workshop van Olga Commandeur [Omroep Max], die al vanaf 2000 hťt gezicht van Nederland in Beweging!
Lees meer
Politie en directie alert op inbrekers bejaardenvleugel Antoniegaarde

Politie en directie alert op inbrekers bejaardenvleugel Antoniegaarde

Gepubliceerd op: 06-09-2012 | Gewijzigd op: 07-09-2012
In de weekeinden van 18 op 19 en van 26 op 27 augustus 2012 is in enkele woningen van Antoniegaarde -in de stille Windmolenbergstraat - ingebroken.
Lees meer