Instemming gemeenteraad met 'In Europa' twijfelachtig

Printerversie
Gepubliceerd op: 07-09-2012 | Gewijzigd op: 07-09-2012
In de gemeenteraad heerst aversie bij, met name de oppositie, om een particulier-commerciële onderneming te gaan financieren. Dat meldt het BD van 7 september 2012.
Ook in een column verbaast de redactie zich over een gemeentelijke subsidie [3x € 65.000\ aan een weliswaar uniek, maar commercieel bedrijf en geeft voorbeelden die voor eenzelfde optie in aanmerking hadden kunnen komen.
De boekwinkel 'In Europa', dat kiest voor de voormalige Azijnfabriek in de Triniteitstraat, laatstelijk het Koningstheater, profileert zich als cultuursalon en ontplooit -naast een bibliotheek -ook acitviteiten met masterclasses en debatavonden ['..die zijn er al genoeg lijkt,' het BD te schrijven..].
Alleen de VVD en het CDA [hoewel met enig voorbehoud,] staan erg positief tegenover dit intiatief.

VoormaligeAzijnfabriek, laatstelijk het Koningstheater in de Triniteitstraat wordt cultuurtempel 'In Europa', mits...

foto © paul kriele, 7 september 2012.

*“In Europa” is een initiatief van het Nexus-instituut, dat het humanistisch denken ondersteunt en bevordert. De winkel in de Triniteitstraat wordt een ontmoetingsplek, waar bezoekers voor lezingen, masterclasses voor studenten, internationale publieksconferenties, dagelijks terecht kunnen. De komst van 'In Europa hangt af van de instemming van de gemeenteraad.